Amersfoortse horecaondernemer opent restaurant SUGO


De binnenstad van Amersfoort is een nieuwe vestiging van het Italiaanse horecaconcept SUGO rijker. Gelegen in de oude kern van de stad, aan de Langestraat in een prachtig historisch pand draait de oven van SUGO al een week overuren. Na deze periode van testen en finetunen is de zaak nu officieel open voor publiek. Het is de Amersfoortse ondernemer Sven Kattenberg die met dit concept zijn liefde voor de Romeinse vierkante pizza met de inwoners van Amersfoort wil delen. “Al vier jaar geleden raakte ik onder de indruk van dit concept, tijdens een kennismaking in de vestiging in Rotterdam. De kwaliteit van de pizza al taglio (vierkant met luchtige bodem) is echt uniek. Ik zocht al tijden naar een plek om dit aan te bieden in Amersfoort.” SUGO heeft ruim 40 zitplekken binnen én buiten een terras met 20 plekken. Het interieur heeft een fris jasje gekregen en reflecteert het nieuwe design van SUGO. Opvallend in het restaurant is de prominente open keuken waar de pizza’s en andere Italiaanse specialiteiten dagvers worden bereid. Om de opening te vieren, kunnen bezoekers op vrijdag 14 oktober tussen 16:00 en 17:00 gratis de signature pizza’s komen proeven.


Ondernemen in Amersfoort

Dat SUGO Amersfoort niet de eerste onderneming is die Sven Kattenberg start, is voor veel Amersfoorters geen verrassing. De bekende ondernemer zette in 2017 succesvol het restaurant Kroast op, gevestigd in de voormalige zeepfabriek net buiten het oude stadscentrum. Daarnaast nam hij begin dit jaar ook het bekende stadscafé en bistro In Den Grooten Slock over en is hij al actief in Brabant. De nieuwste SUGO wordt zijn vijfde horecaonderneming. “Deze plek ligt heel centraal in het centrum, dat is mooi voor bezoekers en ook voor onze bezorging in de stad.”

SUGO

Bij SUGO speelt pizza al taglio de hoofdrol – gebakken op grote, rechthoekige platen en opgeknipt in vierkante stukken. De bodems zijn luchtig, licht en krokant en met de hand bereid. Het meel waarmee de pizza’s worden gemaakt, wordt door SUGO zelf geïmporteerd uit Italië. Alleen dit graan heeft voldoende eiwitgehalte om een écht luchtige SUGO Pizza van te maken. De bodem is eiwitrijk en laag in koolhydraten. Daarnaast wordt er geen vet gebruikt bij het bereiden van de bodem. SUGO Amersfoort is de eerste vestiging van het concept dat wordt gerund door een franchisenemer.


Liselore Holman
Senior PR Consultant
Gerelateerde items
Terug naar overzicht