Authentieke bakkerswinkel ‘De Boulanger’ opent de deuren


Van de weekendlunch met het gezin tot een uitgebreid familiediner en een high tea met vriendinnen. We waarderen de pure momenten met de mensen die we liefhebben meer dan ooit tevoren. En dat hebben ‘Wereld Meester Bakker’ Peter Bienefelt en zijn vrouw Natasja het afgelopen coronajaar wel geweten. Vanuit hun geïmproviseerde bakkerij in hun Barendrechtse garage, vlogen de warme broden letterlijk over de toonbank. “Mensen waarderen kwaliteit steeds meer nu alles zich thuis afspeelt.”, vertelt Natasja enthousiast. “Het was zelfs zo druk bij onze geïmproviseerde bakkerij, dat er verkeershinder ontstond in de straat. Dit was voor ons de bevestiging: we moeten een échte bakkerswinkel openen.” Peter en Natasja openen op vrijdag 26 februari hun gloednieuwe bakkerswinkel in Rhoon. De Boulanger is een bakkerij en winkel in één waar de beleving van het bakkersambacht centraal staat. Broodliefhebbers bevinden zich in een bakkerswalhalla met een traditionele stenen vloeroven die zich midden in de winkel bevindt. Bij De Boulanger voelt, ziet, proeft en ruikt men de liefde en passie voor brood.

Alles is brood
Het zijn de pure momenten met geliefden, familie en vrienden die ertoe doen in het leven. Volgens Peter en Natasja verdienen al deze bijzondere momenten een meesterwerk op tafel. Alle broodproducten die Meester Boulanger Peter en zijn team dagelijks vers bereiden, zijn dan ook van hoge kwaliteit. Zo bestaat 80 procent van de producten uit desem, wordt zelfs de room voor de puddingbroodjes met de hand geklopt én smaakt de Franse baguette, zoals de baguette is bedoeld. Om voedselverspilling te voorkomen, wordt er tevens zoveel mogelijk brood gebakken op aanvraag. Waar Peter zich ontfermt over de bakkerij, is Natasja het gezicht van de winkel waar klanten worden onthaald met een warm welkom. Het is geen geheim dat Peter en Natasja niet alleen de liefde voor elkaar delen, maar ook voor het bakkersambacht.


Brood, zoals brood is bedoeld
In 2016 opende Peter Bienefelt Atelier du Pain: het broodatelier waar hij zijn bakkende collega’s alle kneepjes van het bakkersambacht bijbrengt. Ook worden hier nieuwe broodsoorten ontwikkeld, met oog voor innovatie en kwaliteit. De ambitie om tot verbeterde recepten te komen, uitte zich tot voor kort wederom in de proefbakkerij die zich in de garage aan de woning van Peter en zijn vrouw Natasja bevond. De proefbakkerij diende als microbakkerij en werd al snel razend populair onder de bewoners in Barendrecht. De lokale vraag naar ‘lekker brood’ werd zo groot, dat er behoefte ontstond aan een echte bakkerij. Na maandenlange voorbereiding is het zover. Vanaf februari 2021 kan men terecht bij de eerste vestiging van de bakkerswinkel in Rhoon. Niet alleen locals, maar broodliefhebbers uit heel Nederland zijn welkom om het authentieke bakkersambacht te ervaren bij De Boulanger.


Over Peter Bienefelt
Peter Bienefelt groeide op in de vijfde generatie van de bakkersfamilie Bienefelt. Hij deed ervaring op binnen zijn eigen familie, ambachtelijke bedrijven en diverse grondstoffenleveranciers. Als baktechnisch adviseur, is Peter inmiddels jarenlang lid van het BoulangerieTeam: de vereniging van en voor de Nederlandse broodbakkerij. In 2013 nam Peter deel aan het allereerste examen voor Meester Boulanger in Nederland en verdiende hij de titel Meester Boulanger. In 2016 besloot Peter zijn kennis en ervaring te delen in zijn broodatelier ‘Atelier du Pain’. Hier fungeert hij als leermeester voor collega’s in de branche en verzorgt Peter productontwikkeling, consultancy, training en kwaliteitsondersteuning. Na een kwalificatietraject van vier jaar en een bloedstollende wedstrijd waar Peter zijn creativiteit, innovatie en technische vaardigheden werden beoordeeld, won hij de titel World Master Baker. Er zijn slechts drie bakkers ter wereld die deze prestigieuze titel dragen, waarvan één in Europa (Peter) en twee in Azië.

Chiara Izelaar
Client manager - PR consultant
Gerelateerde items
Terug naar overzicht