Bobby's Dry Gin gekozen tot meest favoriete Gin van Nederland

Het publiek van het Ginfestival Nederland laat hun stem horen. Bobby’s Dry Gin, gedistilleerd bij Herman Jansen in Schiedam, is verkozen tot de meest favoriete gin van Nederland. "Bobby's Dry Gin is een geweldig voorbeeld hoe gin en jenever historisch met elkaar zijn verbonden. De mannen achter Bobby's zijn de eersten van een nieuwe generatie drankmakers die de harten van de Nederlanders weer sneller doen laten kloppen voor Binnenlands Gedistilleerd.", aldus Albert van Beek Calkoen namens het Ginfestival.

De top 4
Nr. 1 Bobby’s Dry Gin
Nr. 2 Gin Mare
Nr. 3 Hendricks
Nr. 4 Bombay Sapphire

Gin blijft groeien in populariteit. Er zijn steeds meer gin-merken te vinden in de schappen en in de horecagelegenheden. Het onderscheidend vermogen van de eigentijdse gins zit in de verrassende kruidige ingrediënten en de manier van distilleren. Het Ginfestival, wat dit jaar maar liefst zes grootschalige festivals in Nederland organiseert, onderzocht met ‘de beste gintest‘ welk ginmerk de favoriet van het Nederlandse publiek is.

Beste gin van Nederland
Het is de tweede keer dat de kritische Nederlandse consument Bobby’s Gin uitroept tot favoriet. Tv-programma Kassa (VPRO) riep Bobby’s Dry Gin in 2015 uit tot beste Nederlandse gin.

"Waanzinnig om opnieuw uitgekozen te worden tot meest favoriete gin van Nederland. We zijn trots dat de Nederlandse consument zo enthousiast is over onze gin!", aldus Sebastiaan van Bokkel, Bobby’s Dry Gin.

Bobby’s Dry Gin
Sinds 2012 maken de mannen van Bobby’s Dry Gin hun jongensdroom werkelijkheid. In 2014 brachten zij na twee jaar van ontwikkeling een unieke gin op de markt waarvan de smaak geïnspireerd is op een recept van de Molukse opa Bobby Alfons. Hij gebruikte zijn eigen familierecept om een kruidige jenever te maken. In samenwerking met distilleerderij Herman Jansen uit Schiedam ontwikkelt naar een perfect gebalanceerde Nederlandse gin zonder kunstmatige toevoegingen. Het geheim achter de Schiedamse gin is de juiste samenstelling van kruidnagel, sereh, cubeb peper, kaneel, korianderzaad, jeneverbes, venkel en rozenbottel.

Op dit moment staat de teller van het Gin Festival op zes steden. Het festivalseizoen werd in maart al afgetrapt in Leiden. Dit weekend zal het festival neerstrijken in de hoofdstad om vervolgens door te reizen naar Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. Nog geen kaartje? Bestel 'm hier.

Gerelateerde items
Terug naar overzicht