Coronapager Novick maakt het verschil in de anderhalve meter maatschappij

Nu het aantal coronabesmettingen afneemt en de maatregelen versoepelen, bevinden steeds meer mensen zich in dezelfde ruimte. Het is erg lastig om jezelf er continu aan te herinneren dat je anderhalve meter afstand van medemensen moet houden. De Novick is het antwoord op de anderhalve metersamenleving. De lichtgewicht pager signaleert de aanwezigheid van een andere Novick binnen een cirkel van anderhalve meter middels infrarood en bluetooth. Zodra iemand te dichtbij komt, geeft de veiligheidstool een lichtsignaal af. Op deze manier hoeft niemand te vragen om afstand te houden. Ook is het overbodig om een privacygevoelige app te downloaden. De pager maakt geen irritant geluid dat pas weer stopt als je een stapje achteruit doet. De Novick is makkelijk aan- en uitzetbaar dankzij de schakelaar. Het apparaat is voorzien van een celbatterij, waardoor de Novick zelfs bij dagelijks gebruik lang meegaat. De coronavariant van de bekende pager maakt het voor iedereen mogelijk om op een laagdrempelige manier rekening te houden met voldoende afstand.

Geheugensteun op drukke locaties
Voldoende afstand bewaren is cruciaal om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen en tegen te gaan. Het grootschalige onderzoek van het RIVM en de GGD wijst uit dat ruim twee derde van de 90.000 participanten last heeft van mensen die te dichtbij komen. Om bij te dragen aan de gezondheid van de Nederlandse bevolking in de nieuwe anderhalve meter maatschappij, is de Novick gelanceerd. Het idee achter de lichtgewicht pager is vrij simpel. Je hangt een keycord om de nek met een apparaatje die een lichtsignaal afgeeft op het moment dat iemand te dichtbij komt. Het lichtsignaal werkt als geheugensteun op het moment dat men de anderhalve meter niet in acht neemt. Zo is de lichtgewicht pager ideaal op drukke en onoverzichtelijke locaties, zoals kantoorruimtes, productieomgevingen, winkels en horeca. “Het fijne aan de Novick, is dat de gadget prijstechnisch interessant is en kan worden voorzien van een eigen logo. Niet alleen kantoorruimtes, beursgebouwen en musea hebben veel baat bij deze tool. Ook voor supermarkten is de Novick een belangrijke aanvulling op andere maatregelen zoals spatschermen en gemarkeerde looproutes.” – Wessel Verhoeff, salesmanager Novick.

Over Novick
Anderhalve meter afstand houden is verplicht. Toch is deze afstand vaak moeilijk in te schatten én na te leven. Vooral op drukke locaties. Om de gezondheid tijdens de coronaperiode te waarborgen, is Novick ontworpen. Novick helpt aangeven dat omstanders te dichtbij staan en voorkomt daarmee de verspreiding van het coronavirus. Novick maakt anderhalve meter afstand zichtbaar. www.novick.nl.


Chiara Izelaar
PR Consultant - Client Manager
Gerelateerde items
Terug naar overzicht