Cultuurmuur en expositieruimte NRC opgedragen aan gedupeerden brand Keilewerf

Inzamelingsinitiatief krijgt extra impuls door Nieuw Rotterdams Café


Heel Rotterdam leeft mee met de gedupeerden van de allesverwoestende brand op de Keilewerf, waarbij creatieve ondernemers hun levenswerk in luttele uren in rook zagen opgaan. Nieuw Rotterdams Café – in de volksmond NRC genoemd – besloot daarom hun bekende cultuurmuur op te dragen aan de inzamelingsactie voor de slachtoffers van de brand: “we spreken denk ik voor alle Rotterdammers als we zeggen dat ons hart huilt voor de ondernemers van de Keilewerf. Om ze een hart onder de riem te steken, dragen we niet alleen onze cultuurmuur aan ze op. Kunstenaars kunnen ook hun kunstwerken tentoonstellen bij ons,” vertelt Jasper Slikkerveer, bedrijfsleider bij NRC. De woordvoerster vanuit de crowdfunding, Lana Mesic van Place Based, is blij met de actie: “NRC heeft echt een prachtige cultuurmuur voor ons ontworpen, waarop een krachtige fenix die uit zijn as herrijst staat afgebeeld. Dat is precies hoe de herstart van de Keilewerf ook moet zijn, een 2.0 versie, die een vaste plek krijgt hier in ons Rotterdam.”

Cultuurmuur voor het goede doel
Op de bekende cultuurmuur van 7x3 meter, waar normaalgesproken culturele initiatieven en evenementen prijken, zal de crowdfundingpagina gedeeld worden waarop medestanders gemakkelijk middels een QR-code kunnen doneren. “NRC heeft altijd al een sterke binding met de cultuursector van Rotterdam, daarom wilden we zo snel mogelijk in actie komen”, aldus Jasper. “Daarnaast krijgen kunstenaars de mogelijkheid om hun werken hier aan de muur te hangen, zodat ze nog iets van een expositieruimte hebben. Deze zichtbaarheid die we zo creëren is voor de gedupeerden echt belangrijk. Ze hebben altijd keihard gebouwd aan het culturele gezicht van Rotterdam, het kan niet zo zijn dat ze ineens nergens meer te zien zijn.”

Over de Keilewerf
Wat in 2014 begon als een leegstaande loods is uitgegroeid tot een broedplaats voor onder andere meubelmakers, kunstenaars, foodtruckbouwers en muzikanten. Zij hebben hun eigen werkplaats opgebouwd en zijn mooie samenwerkingen met elkaar aangegaan. Elk jaar werd het bestaan van de Keilewerf groots gevierd met het Keilewerf festival en was iedereen welkom om kennis te maken met de ondernemers en deze prachtige plek.

Over Nieuw Rotterdams Café
Voor veel Rotterdammers is het altijd drukke Nieuw Rotterdams Café een begrip. Gelegen aan de net zo drukke Witte de Withstraat, kan je hier terecht voor een ontbijt, lunch, diner of gezellige borrel. De avond wordt bij voorkeur afgesloten in de ruimtes het Atrium of in de Next, waar elk weekend de dj’s een feestje bouwen.

Marthe Oltheten
PR Consultant & Copywriter
Gerelateerde items
Terug naar overzicht