De Beren opent 50ste restaurant in de Markthal Rotterdam

Een feestelijk moment voor horecafranchiseformule De Beren van ondernemer Ad Schaap: het 50ste restaurant opende op dinsdag 22 februari haar deuren in de iconische Markthal van Rotterdam. De Beren startte in 1984 met  een uniek concept op de Noordsingel waar ‘café’ en ‘restaurant’ elkaar voor het eerst ontmoetten: de gezelligheid van een café werd gecombineerd met de kaart van een restaurant. Inmiddels is het concept uitgegroeid tot de meest succesvolle horecaformule van Nederland, met vestigingen in alle provincies en nu de 4e vestiging van Rotterdam.  Ad Schaap vertelt over dit historische moment in de Berengeschiedenis: “Rotterdam is de geboorteplek van de eerste Beer. Na het veroveren van Nederland zijn we terug voor het 50ste De Berenrestaurant, in mijn eigen stad Rotterdam, ín die iconische markthal. Het had zo moeten zijn. Ik loop over van trots, niet alleen vanwege dit succesvolle concept, maar vooral voor al mijn medewerkers. Zonder hen hadden we hier nu niet gestaan.”

De Beren Markthal

Iedere nieuwezaak is weer iets mooier dan de vorige” zegt Schaap. “We leren van iedere opening wat werkt en wat niet en ontwikkelen steeds weer door.”  Het interieur van het restaurant in de Markthal is modern en heeft de uitstraling van een moderne club. De zaak is zowel vanuit de Markthal als de Binnenrotte toegankelijk. Een grote centrale bar wordt omgeven door luxe zitjes, veel groen, grote prints en sfeervolleverlichting. Het restaurant biedt plaats aan 150 gasten en is voorzien van een terras. De keuken heeft van een houtskoolgrill voor de bereiding van een uitgebreid assortiment aan vlees-, vis- en vega(n) gerechten.

John de Wolf

Oud-Feyenoorder en Vriend van De Beren John de Wolf verzorgde de officiële opening van het De Beren restaurant – Markthal door het ceremoniële lint door te knippen. “Ik kwam vroeger al op de Noordsingel, samen met m’n teamgenoten en houdt nu nog steeds van dit concept, zegt de Wolf. Ik vind het echt een prestatie dat alle De Berenrestaurants dezelfde goede sfeer hebben, het eten altijd goed is en er overalleuk personeel in de zaken staat.”  

Marthe Oltheten
Copywriter & PR consultant
Gerelateerde items
Terug naar overzicht