Doe deze kerst een wens bij De Beren Valkenburg

Na minder dan een jaar geleden te zijn neergestreken in Valkenburg met hun De Beren restaurant, maakt ondernemersstel Peggy en Jeffry Peels zich op voor hun eerste ‘Valkenburgse” kerstviering. De Valkenburgse kerstmarkt – jaarlijks goed voor zo’n 450.000 bezoekers - is een begrip in heel Nederland. Om de kerstgedachte kracht bij te zetten, en iets moois terug te doen voor de inwoners van Valkenburg, wordt er een 4 meter grote wensboom voor het restaurant geplaatst. “Bezoekers kunnen bij ons een doorzichtige kerstbal kopen voor 1 euro. Hierbij krijgen ze een briefje waarop ze een wens kunnen schrijven om in de boom te hangen. Het bedrag gaat naar het goede doel Kika.” Maar dat is niet het enige wat ze doen om de warmte van kerst te verspreiden. Via de Facebookpagina van De Beren Valkenburg, kan iedereen gezinnen nomineren die het verdienen om door het restaurant tijdens de feestdagen in de watten gelegd te worden. Uit de genomineerden worden er drie winnaars gekozen. “Het is onze persoonlijke wens om iedereen te laten genieten tijdens kerst. En juist de gezinnen die het zwaar hebben, verdienen een onbezorgde kerstviering met elkaar. Samen in verbinding, eten, drinken en vieren. Dat is voor ons de ultieme kerstgedachte.” Aldus eigenaar Jeffry Peels.

Kribkes wandeling

Daarnaast is het restaurant onderdeel geworden van de Kribkes wandeling. Een mooie route door natuur en stad waarin herders, wijzen en ossen de kribkes in het landschap sieren. De taferelen beelden het kerstverhaal uit en zorgen voor licht tijdens de donkere dagen. Voor zijn De Beren restaurant liet Jeffry speciaal door Limburgse kunstenaar en beeldhouwer Jan Aarts een krib maken van mergelsteen. De krib is te bewonderen -onder het genot van een glühwein of een warme chocolademelk- in de kerststal voor het restaurant.

Kerst in Valkenburg

Jaarlijks overspoelen zo’n 450.000 toeristen het pittoreske stadje dat volledig in het teken staat van de beste kerstmarkt van Europa. Een bezoek aan de kerstmarkt in de grotten en het centrum van de stad mag dan ook zeker niet ontbreken. “Kerst in Valkenburg is een gebeurtenis die je eigenlijk niet mag missen. De warmte, eensgezindheid en natuurlijk de Limburgse gastvrijheid is onovertroffen hier.” Vertelt Jeffry gepassioneerd. “Daarnaast is de kribkes wandeling een prachtige route door het glooiende landschap, waar jong en oud van kan genieten. We kijken uit naar een sfeervolle en drukke kerstperiode.

Marthe Oltheten
PR Consultant & copywriter
Gerelateerde items
Terug naar overzicht