Eastmen lanceert nieuw label Transport en Logistiek

Nog nooit was de vraag naar medewerkers in de transportbranche zo hoog*. Op korte termijn zijn er maar liefst 22.000 mensen nodig alleen al op de weg. Het moment voor internationaal uitzendbureau Eastmen om een transport tak op te richten. Zo weten gedegen vakmensen uit Europa hun weg te vinden naar de Nederlandse arbeidsmarkt. “Met de ervaring die we hebben als het gaat naar het zoeken van hoogwaardige vakkennis, was het voor ons een logische stap om binnen Nederland uit te breiden met een tak Transport & Logistiek. Ons netwerk laat het toe en de vraag is op dit moment enorm. Hiermee helpen we onze opdrachtgevers, maar ook de professionals uit Europa die zo hun weg weten te vinden naar Nederland. Dankzij het opzetten van dit nieuwe expert label, kunnen we nog verder specialiseren binnen dit specifieke marktsegment.” Aldus Yuri van Helten – CCO van Eastmen | Experts without borders.

Werken aan de oplossing

Na al 15 jaar bekwame technici te plaatsen voor een breed scala aan opdrachtgevers, besloot Eastmen mee te zoeken naar een antwoord op dit prangende probleem binnen de logistieke branche. Belangrijk, want ondanks het enorme personeelstekort, blijven de omzetten in de logistieke branche onverminderd hard groeien**. Daarmee is er niet alleen een huidig tekort, maar groeit ook de vraag naar gedegen vaklui. De oplossing ligt hier in het buitenland, aangezien de instroom van experts en vaklieden vanuit de Nederlandse vakopleidingen stagneert. “Ik heb gekozen voor een samenwerking met Eastmen omdat het vertrouwen goed zit. Het is fijn dat ze altijd naar me luisteren en me echt helpen met al mijn vragen. Werken in een ander land kan best overweldigend zijn, maar dankzij de begeleiding vanuit Eastmen voel ik me nu al thuis.” Vertelt vrachtwagenchauffeuse Oana Alexandra Mușat. Wat betreft logistieke tak, komt de focus te liggen op (vrachtwagen) chauffeurs, gecertificeerde reach -of heftruckchauffeurs en diverse professionals voor openstaande warehouse vacatures.

Over Eastmen

Eastmen is gespecialiseerd in het zoeken en plaatsen van gekwalificeerd personeel uit Europa in technische beroepen. De ervaren recruiters in de specifieke landen gaan op locatie op zoek naar de juiste match voor een opdrachtgever. Van vervoer en huisvesting, tot aan al het papierwerk en de salariëring wordt allemaal vanuit Eastmen geregeld. Belangrijk voor het bedrijf is dat medewerkers te allen tijde de ondersteuning ontvangen die ze nodig hebben. Er is 24/7 een vast contactpersoon bereikbaar en er worden alleen gedegen en passende woningen aangeboden aan de flexmedewerkers. Ook de verloning verloopt volledig naar Nederlandse maatstaven. “Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Om dit voortdurend te kunnen waarborgen voor de klant en medewerker, garanderen we een integere werkwijze en verzekeren we onze uitzendkrachten van de juiste service en zorg. Dit tonen we aan met de certificeringen zoals NEN 4400, VCU, SNF, PayOK en het NBBU lidmaatschap.

Marthe Oltheten
PR Consultant & copywriter
Gerelateerde items
Terug naar overzicht