Een café met een ziel: Sijf wint Café Top 100 2019

Het Rotterdamse Café Sijf is verkozen tot winnaar van de Café Top 100. De karakteristieke verborgen parel midden in het centrum van Rotterdam wist de vak- én hoofdjury van Misset Horeca te overtuigen met een onovertroffen indruk. De vakjury was niet alleen te spreken over de moderne bedrijfsvoering, de warme gastvrijheid en de no-nonsense-mentaliteit; ook de ouderwetse uitstraling van het café maakte indruk. ''Hell’s Kitchen Horeca Groep eigenaar Herman Hell en zijn team weten het ongepolijste concept, de Rotterdamse mentaliteit, de uitgedachte menukaart en gastvrijheid als geen ander café neer te zetten. Sijf gaat niet met z’n tijd mee, de tijd gaat met Sijf mee”, aldus de vakjury van Misset Horeca.

Een Café met een ziel
Sijf huist in een fraai oud pand dat stamt uit de 19e eeuw. Het gebouw bleef onaangetast door het beruchte bombardement in de Tweede Wereldoorlog en dankt zijn naam aan timmerman Sijf van Zuilen. Een café dat volgens de jury van Misset Horeca een ouderwetse warmte uitstraalt, zonder dat het overkomt als een ‘bedacht concept met een bruin café-uitstraling.’ Eigenaar van Sijf, Herman Hell, bevestigt dit enthousiast: ''Sijf is letterlijk bekend geworden door onbekend te blijven. Onze slogan was altijd ‘Sijf onbekend sinds 1997’, ik denk dat we deze ondertussen wel kunnen aanpassen naar bekend sinds 2019!”

Ambachtelijk en bourgondisch genieten
Het karakteristieke pand aan de Oude Binnenweg is dagelijks gevuld met een mix van levensgenietende dertigers, young professionals en zakenlui. Naast de 70 verschillende speciaalbieren op fles, is eten nog altijd van groot belang. Sijf’s keuken heeft ieder uur van de dag gerechten voor elk wat wils. Denk aan klassieke gerechten als een Black Angus Burger en wisselende specialiteiten zoals de befaamde spareribs. Sijf introduceerde dit najaar een nieuwe kaart met vegan opties als de Poké Bowl Tempeh en streetfood gerechten als Bao Bun en hotdogs. Met zwoele soul, blues en funk die uit de speakers klinken, is Sijf de ideale plek voor een borrel zoals hij hoort, een lunch of gezellig diner.

Gerelateerde items
Terug naar overzicht