Eerste editie KIDSSTOCK festival in Rotterdam

Optredens bijwonen van volkszanger Pierre van Duijl én illusionist Steven Kazàn. Samen dansen op de beste house classics of toch liever botsen in botsauto’s met je vrienden? Het kan allemaal op zondag 12 juni aan de Kralingse Plas in Rotterdam. Dan is deze locatie het zonnige decor van de eerste editie van familiefestival KIDSSTOCK. Leuk detail? Het festival is georganiseerd door kinderen, vóór kinderen. Daarom zal een veelzijdige programmering dan ook niet ontbreken. Gelukkig is er ook aan de ouders gedacht: naast een gevarieerd aanbod aan entertainment voor de kids, is er een wijntheater aanwezig met wijnen voor ieders smaak. “We wilden een festival voor het hele gezin organiseren, waarbij kinderen van alle leeftijden én hun ouders een heerlijke dag aan het water kunnen beleven” vertelt mede-organisator Henk Witteveen.

KIDSSTOCK: the new kid on the festival block
Aan een veelzijdig programma op KIDSSTOCK geen gebrek. Verdeeld over drie podia kan jong én oud genieten van acts zoals Fokke Simons. Dit bijzondere trio zal zeker de hit Oh My  -met inmiddels al miljoenen streams-  ten gehore brengen! Voor ouders treedt de authentieke Rotterdamse volkszanger Pierre van Duijl met zijn dochters op. En nóg een primeur: Michel de Hey en zijn 12-jarige dochter Loulou draaien voor het eerst de sterren van de Rotterdame hemel onder de naam ‘TEAM HEY’. Steven Kazàn, zoon van bekende illusionist Hans Kazàn, heeft een komische theatershow voorbereid speciaal voor KIDSSTOCK. Als afsluiter zal Los Papa Gaya een wereldse mix van muziekstijlen verzorgen. De botsautobaan wordt gehost door niemand minder dan MC Butslammer.

De organisatie
De makers van KIDSSTOCK zijn vier vaders (tevens de drijvende krachten achter BOOTHSTOCK en Dance Parade) met hun kinderen. En alhoewel de vaders ruim ervaren zijn in het organiseren van spraakmakende festivals, zijn de kinderen de bepalende factor geweest: “Onze kinderen hebben overal commentaar op. Alles wat we verzinnen moet van hen beter, leuker en wilder. Toen besloten we dat ze zelf maar een festival moesten organiseren, waar ze alles mogen bepalen. Zo is deze jeugdige adviesraad tot stand gekomen. Van de naam tot aan de programmering, de kinderen hebben bepaald hoe dit festival eruit ziet. Uiteindelijk was het superleuk en inspirerend om te doen met elkaar, en voor ons ook nog eens leerzaam. We weten nu eindelijk wat Snapchat betekent.”

Informatie
Datum: zondag 12 juni
Tijden: 13.00 – 21.000 uur
Locatie: Kralingse Plas te Rotterdam
Kaarten: www.kidsstock.nl - €22,50 per stuk. Kinderen tot 6 jaar betalen €5 (alle activiteiten op festival inbegrepen). Voor meer informatie over de programmering en voorwaarden zie www.kidsstock.nl.

Marthe Oltheten
Copywriter & PR consultant
Gerelateerde items
Terug naar overzicht