Eerste editie van showcase festival Snowkwartier in Rotterdam

Hoogkwartier eenweekend lang gevuld met kunst, cultuur & culinaire activiteiten

Op 19 & 20 januari kunnen Rotterdammers hun hart ophalen tijdens de eerste editie van het showcase festival Snowkwartier in het Hoogkwartier. Tijdens deze twee dagen wordt het vrolijke Hoogkwartier omgetoverd tot cultureel en culinair walhalla voor jong en oud om de highlights van deze bruisende wijk in de spotlight te zetten. “Om een breder publiek kennis te laten maken met deze bijzondere buurt in Rotterdam, stellen de ondernemers hier niet alleen hun zaken open tijdens Snowkwartier, maar organiseren ze ook nog eens tal van leuke activiteiten en tours. Loop bijvoorbeeld de kunsttour langs de ateliers en kunsthandelaren, of doe een wijn -en spijstour langs alle culinaire hotspots van de wijk”, vertelt initiatiefnemer Lobke Ruijs over het festival. “Op vrijdag starten we met het Geen Sterren Diner en op zaterdag sluiten we af met de Rotterdamse Hermes House in het Achterkloosterpark.”

Geen sterren diner & Hermes House Band
Op vrijdag 19 januari wordt de feestelijke grand opening van het festival verzorgd door de bekende restaurants Rotonde, Héroine, Old Scuola en by Jarmusch tijdens het “Geen Sterren Diner”. Voor slechts €22,50 kan het publiek genieten van heerlijke gerechten in walking dinner stijl onder de sterrenhemel in het Achterkloosterpark, terwijl de heaters je warmhouden. De avond wordt feestelijk afgesloten op de dansvloer met de silent disco. Op zaterdag zal de Hermes House Band zijn klassieke hits ten gehore brengen in het Achterkloosterpark, onder het genot van een glas glühwein en andere (warme) versnaperingen.


Fijnproeven of Rotterdamse geschiedenis
Dankzij een bomvolle activiteitenkalender, is er voor iedereen wat te beleven tijdens Snowkwartier. Vooraf kunnen bezoekers kaarten kopen voor de verscheidenheid aan tours die aangeboden worden. Fan van de Rotterdamse geschiedenis? Loop dan een geschiedenistour met gids Paul Groenendijk. Of duik in de kunst van het Hoogkwartier met Garage Rotterdam, de bedrijfscollectie van Het Industriegebouw en veilinghuis Vendu. Voor de lekkerbekken onder ons wordt er een strippenkaart voor alle culinaire hotspots uit de wijk aangeboden. Ook aan de creatieveling wordt gedacht; gedurende de dag zijn er schilderworkshops bij Gerstaecker Harolds voor jong en oud.  


Samen sterk in de wijk
Dat het festival echt voor iedereen is, blijkt uit het feit dat voor het eerst sinds tijden ook het Leger des Heils een open huis zal hosten voor buurtgenoten. Ook de op- en afbouw van het festival wordt in samenwerking gedaan met het Leger des Heils. “We vonden het belangrijk om écht iedereen onderdeel te maken van het festival. Participeren doen we namelijk als wijk met iedereen en voor iedereen. Naast dat we de ondernemers betrekken, doen we dat ook met de bewoners, en partijen als gemeente Rotterdam en straatmuzikanten.” aldus Lobke Ruijs. Om ook buurtbewoners te laten participeren, wordt er een vrijmarkt georganiseerd. Buurtbewoners kunnen zich kosteloos inschrijven voor een vrijmarkt, waar ze hun eigen marktkraam kunnen inrichten met spullen of diensten. Daarnaast zal tijdens het festival de Gemeente Rotterdam in overleg gaan met de bewoners, om in 2024 de speeltuin van het Achterkloosterpark vernieuwen.

Marthe Oltheten
PR Consultant & Copywriter
Gerelateerde items
Terug naar overzicht