Eerste Rotterdamse jeu de boules food-hal opent deuren

Men neme een oude Rotterdamse metaalfabriek en toveren deze om tot waanzinnige indoor jeu de boules food-hal. Dit weekend is het zo ver: dan opent Mooie Boules officieel haar deuren voor publiek. De nieuwe spot in het opkomende ZOHO Kwartier in Rotterdam-Noord is de grote-mensen-speeltuin waar borrelen en boulen samenkomen. Bij Mooie Boules waan je je op een overdekt Frans dorpsplein gesierd door grindbanen, een houten tribune én kleine huiskamers met eigen biertap. Hier mogen de  culinaire versnaperingen van Michelinster chef-kok Ron Blaauw en horecaondernemer Ron de Jong niet bij ontbreken.  

Ron & Ron en local heroes
Veel groen, meterslange priklichten aan het plafond en vides waar je zo het jeu de boules parcours opkijkt; bij Mooie Boules komen boulen en borrelen samen. Aan de Vijverhofstraat 45 nemen de Rotterdamse horecaondernemer Ron de Jong (bekend van Bokaal, Weena, De Gele Kanarie en Pix) en de prijswinnende chef-kok Ron Blaauw (bekend van o.a. Ron Gastrobar) een vaste plek in. Van streetfood, Mediterraanse happen en hotdogs à la Ron Blaauw, tot burgers, pintxos en de Franse keuken van Rong de Jong. Ook local heroes Kaapse Brouwers en Man met Bril zijn vertegenwoordigd voor ijskoude bieren en een ‘bakkie pleur’. Daarnaast is de Fatboy Tuin geschikt om even aan de drukte te ontsnappen, zing je hitjes mee in de Gele Kanarie karaokebar en proef je oudhollandse jenever bij Bols Jenever bar.

De nieuwe speeltuin in Rotterdam-Noord
Tegenwoordig zijn de horeca en de spelletjescultuur steeds meer met elkaar verweven. Het hangen in de kroeg maakt dan ook plaats voor borrelen en boulen met vrienden en vrienden van vrienden. Eén ding was zeker: de Mooie Boules formule moest ook naar Rotterdam komen. De Rotterdamse ondernemer Daan van Hal en Mooie Boules eigenaar Rogier van Genugten sloegen de handen ineen en pleitten voor een Rotterdams feestje, zeven dagen per week. Voor een groepsuitje of afterwork drinks met vrienden, collega’s of teamgenoten, ben je bij Mooie Boules dan ook aan het juiste adres.

Mooie Boules eigenaar Daan van Hal zegt: ‘’Rogier en ik zochten een speciale locatie voor de Mooie Boules vestiging in Rotterdam. De oude metaalfabriek Marché 010 bood veel mogelijkheden en deed me denken aan de oude loodsen in New York waar locals aan het kegelen zijn geslagen. Of je nou op date gaat of een groepsuitje wilt organiseren, bij Mooie Boules voel je je snel thuis!’’

Gerelateerde items
Terug naar overzicht