Gin & Rum Festival keert terug aan de Rotterdamse skyline

Op zaterdag 20 november is de indrukwekkendeCruise Terminal weer de vertrouwde thuisbasis van het Gin & Rum Festival Rotterdam. Na de gedwongen corona pauze is de organisatie van plan om dit jaar nog beter en groter uit te pakken met honderden verschillende gin & rum labels. Zoals de naam doet vermoeden, bezoeken liefhebbers het Gin & Rum festival voor de hoofdrolspelers: gin en rum. Aan de Rotterdamse skyline proef je onbeperkt bijzondere labels uit binnen- en buitenland. Naast de tastings is het mogelijk om te spreken met de makers van de dranken óf een van de workshops bij te wonen waar je kunt leren hoe je jouw favoriete cocktail maakt. Na een paardrankjes de dansvloer op? Ook dat kan dit jaar op het indoor festival. In de silent disco draait de heren van ‘Bobby’s on Tour’ de Rotterdamse sterren van de hemel.

Gin & Rum – The line-up  
Deze 3e editie van Gin & Rum Festival belooft wederom een waar gin & rum walhalla te worden. Van zorgeloos paraderenlangs de stands van de distillateurs tot je eigen cocktail maken; de bezoekers van het festival worden op 20 november een dag lang geïnspireerd door alle grote gin en rum professionals van dit moment. Gin is nog steeds heel populair, maar ook rum is de afgelopen jaren sterk in opmars in de horeca én thuisbar. Dit was volgens organisator, Rick van Bezooijen, reden genoeg om de spirits dit jaar weer te ‘mixen’ in de line up van het drankfestival: ‘Rum heeft haar stijging in populariteit te danken aan haar veelzijdigheid; denk aan de mix, in cocktails óf juist een glas pure rum met een ijsklontje. We merken dat ook het verhaal achter gin en rum steeds belangrijker wordt. Om die reden zijn er op onze festivals bijzondere lokale – en nichemerken aanwezig die zowel een feestje voor de mond als voor het oog zijn.’’ 

Gin & Rum pairing
Drinken doen we het liefst niet op een lege maag. Er zijn daarom dit jaar weerdiverse eetkraampjes aanwezig op het festival. Hier scoor je bijvoorbeeld een smaakvol bereid oestertje welke perfect te combineren is met een mooie gin. Ben je meer van de ‘stevige hap’? Geen zorgen! Franky’s Culinair is dit jaar ook vertegenwoordigd in de Cruise Terminal. De entreetickets van het festivalzijn verkrijgbaar via ginenrumfestival.nl/tickets/. Entreetickets zijn inclusief cocktailglas voor het onbeperkt proeven van gin en rum. Workshopskunnen tegen een klein betaling worden bijgewoond. Deze kunnen direct bij het ticket vooraf worden bijbesteld.

Overige informatie 
Datum: Zaterdag 20 november 2021
Locatie: Cruise Terminal Rotterdam
Tijden: 15:00 uur - 22:00 uur
Website: www.ginenrumfestival.nl
Instagram: @gin_en_rum_festival

Nancy van Genderen
Gerelateerde items
Terug naar overzicht