GOLLD: het eerste Nederlandse sieradenmerk van 100% gerecycled goud

Het is hoog tijd voor verandering in de wereldwijde goudindustrie. En exact om die reden wordt deze week het eerste Nederlandse sieradenmerk van 100% gerecycled goud gelanceerd. GOLLD zet met haar eerste 14k basiscollectie een belangrijke eerste stap naar een eerlijke goudhandel. Door samen te werken met Het Convenant Verantwoord Goud, creëert het merk bewustwording rondom de 10 miljoen vrouwen en 1,5 miljoen kinderen die wereldwijd onder slechte omstandigheden in goudmijnen werken. Onderneemster Femke van Harmelen vertelt: “Bij een luxeproduct als goud is de kans groot dat er kinderarbeid aan te pas komt. Dit wordt in de Westerse wereld vaak niet gezien. Door de trend gold plated, een betaalbaar gouden sieraad voor iedereen, neemt de druk op de goudmijnen alleen maar toe. Door uitsluitend sieraden te maken van 100% gerecycled goud, halen we de druk van de goudmijnen en zetten we de eerste stap naar een betere goudindustrie!”

Custom-made GOLLD
Hoewel goud niet meer weg te denken is uit ons leven, heeft het verkrijgen van eerlijk goud nog een lange weg te gaan. GOLLD is er voor de vrouw die bewuste keuzes maakt en van bijzondere gouden sieraden houdt. Wanneer je GOLLD draagt, kies je voor een tijdloos en duurzaam sieraad. De eerste collectie van GOLLD bestaat uit 14k colliers, oorbellen, ringen en armbanden. Het is mogelijk om de sieraden te personaliseren en een eigen stijl te creëren. Van een ring met initialen voor de geboorte van een kind, tot de armband die symbool staat voor een vriendschap of liefdesjubileum. GOLLD is er voor iedereen die zichzelf of een ander een dierbaar geschenk wil doen.

Guilt-free GOLLD
Femke van Harmelen richt in 2021 het duurzame sieradenmerk GOLLD op na het kijken van een documentaire over de misstanden in de goudindustrie. In dit programma werd duidelijk dat niet alleen bij ‘goedkope’ producten kinderarbeid voorkomt, maar ook bij een luxeproduct als goud. Als moeder van twee jonge kinderen kon Femke niet wegkijken. Ze beet zich vast in het onderwerp en besloot dat het ook anders kon. Femke vertelt: “De weg naar een eerlijke goudhandel is nog lang, maar dat neemt niet weg dat óók kleine stappen en keuzes in de juiste richting helpen. We werken samen met verschillende bedrijven die zich inzetten voor mensenrechten. Samen kunnen we de komende jaren een groot verschil maken!”

Convenant Verantwoord Goud
Om het wereldwijde probleem van kinderarbeid aan te pakken, werken partijen als Solidaridad, Unicef en de overheid samen. Oftewel, een brede coalitie van bedrijven en organisaties in de Nederlandse goudsector om misstanden zoals uitbuiting en milieuschade in de goudketen te voorkomen. Deze partijen vormen Het Convenant Verantwoord Goud. Het Convenant heeft als doel een positief effect te bewerkstelligen op de internationale keten. GOLLD sluit zich hierbij aan en is het eerste merk in Nederland met een 100% gerecycled gouden sieraden collectie. Ook werkt GOLLD samen met bedrijven die zich inzetten voor een eerlijke goudprijs. Op deze manier zet het nieuwe sieradenmerk de eerste stappen naar een eerlijke goudindustrie.

Overige informatie
GOLLD Nederland
www.golld.nl
www.instagram.com/golldjewelry/
www.facebook.com/golldjewelry
info@golld.nl

Nina Lekatompessy
PR Consultant - Client Manager
Gerelateerde items
Terug naar overzicht