Het iconische Zalmhuis aan de Rotterdamse Maas sluit maand lang haar deuren

Het iconische Zalmhuis aan de Rotterdamse Maas sluit per 6 januari haar deuren voor een veelbelovende metamorfose. Er zal maar liefst een maand op volle kracht worden gewerkt aan een nieuw concept. Tot welke resultaten de metamorfose leidt wordt nog even geheim gehouden. Op woensdag 5 februari vindt de grote onthulling plaats, gevolgd door een 5-daags evenement om de heropening te vieren. De verbouwing van Het Zalmhuis is het initiatief van de nieuwe eigenaar – tevens meest markante horecaondernemer van Zuid-Holland - Herman Hell: “We kijken ernaar uit om deze legendarische locatie terug op de kaart te zetten.”

De beste zalm ter wereld
Chef-kok Lars Litz, winnaar van het televisieprogramma ‘Herman zoekt Chef’, draagt de verantwoordelijkheid voor het vernieuwen van de kaart. Het belooft een verfrissend menu te worden. Zo zal de nieuwe signature dish symbool staan voor het vernieuwde restaurant. Het Zalmhuis deelt een tip van de sluier: het gerecht wordt bereid met de beste zalm ter wereld.

Een bijzondere geschiedenis
In 1875 diende het terrein van Het Zalmhuis als markt voor de grootste zalmafslag van Nederland. Veel Rotterdammers reisden iedere zondag naar Kralingseveer om een broodje verse zalm te scoren. Dankzij het groeiende publiek werd er in 1905 een nieuw paviljoen gebouwd, op stalen kolommen boven het water. De eerste grondslagen van Het Zalmhuis waren een feit. Vandaag de dag is Het Zalmhuis nog steeds dé plek waar mensen samenkomen om in een sfeervolle omgeving te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Om het monumentale gebouw een iconische uitstraling te geven die het verdient, wordt ook het interieur in een eigentijds jasje gestoken.

Gerelateerde items
Terug naar overzicht