Het iconische Zalmhuis heropent deuren aan de Rotterdamse Maas

Het gebeurt altijd net buiten het gewone. Mooie herinneringen maak je niet alleen in goed gezelschap, vooral op bijzondere plekken. Dit gedachtegoed vertaalt zich naar het interieur van het nieuwe Zalmhuis. Haar eigentijdse meubilair, de opvallende muurprints en authentieke details van het pand maken de uitstraling van het restaurant minstens even iconisch als het historische gebouw zelf. Zowel in het interieur als op de menukaart staat liefde voor details centraal. Het is dan ook geen toeval dat eigenaar Herman Hell en zijn vrouw Liselore, van Elect Interiors, verantwoordelijk zijn voor de volledige inrichting van het restaurant. En dat de menukaart zich vult met excentrieke gerechten, samengesteld door chef-kok Lars Litz. Op slechts zeven minuten rijden vanaf Rotterdam centrum vind je een schitterende locatie aan de Maas om in stijl te ontsnappen aan de drukte en het leven te vieren.

De meest exclusieve zalm ter wereld
Een historische locatie terugzetten op de kaart: om dit doel te bereiken is er een maand lang op volle kracht verbouwd. Op zaterdag 8 februari heropent het Zalmhuis haar deuren officieel voor publiek en wordt het grote mysterie rondom de metamorfose feestelijk onthuld. Het nieuwe Zalmhuis is dé locatie om mijlpalen te vieren en herinneringen te creëren met geliefden. Niet alleen vanwege het kleurrijke en opvallende interieur, maar ook door de menukaart van het restaurant. Fijnproevers genieten hier bijvoorbeeld van de meest exclusieve zalm ter wereld: Keta zalm uit Alaska. Deze zalm wordt gevangen door de Yup’ik gemeenschap, ver weg van de bewoonde wereld. Deze gemeenschap vist al 10.000 jaar op de Keta zalmen die tijdens de korte zomer vanuit de zee de brede Yukon-rivier op zwemmen. De exclusieve zalm is in Nederland álleen verkrijgbaar bij het Zalmhuis. Gasten kunnen daarnaast genieten van de speciaal voor het Zalmhuis ontwikkelde BRAK gin, huisgerookte Schotse biologische zalm, dry aged meat, vegan gerechten, oesters en nog veel meer culinaire lekkernijen.

Over het Zalmhuis
Het historische Zalmhuis is al jarenlang een begrip in Rotterdam en omstreken. Het spectaculaire uitzicht over IJssel en Maas maakt het een iconische plek waar men aan de dagelijkse drukte kan ontsnappen. Op het schitterende plekje aan de voet van de Van Brienenoordbrug komen families, vrienden, kennissen en collega’s samen om even stil te staan in het hier en nu. Van belangrijke mijlpalen tot zakelijke borrels en huwelijken: Het Zalmhuis is dé plek om het leven te vieren en herinneringen te maken. Zalmhuis, denk morgen aan vandaag.

Gerelateerde items
Terug naar overzicht