Hoe blijf je connected met je team in tijden van coronacrisis?

Sinds 15 maart 2020 zit het gros van werkend Nederland thuis. Brabo’s – cést moi – al net iets langer, waardoor er voor mij al bijna drie weken van quarantaine op de teller staan. De rest van ons team moest er later ook aan geloven: vanuit – geïmproviseerde – kantoortjes aan huis werken we iedere dag nog hard voor onze klanten. Want ja, ook in tijden van crisis blijft pr van groot belang. Mijn collega Joy schreef daar vorige week al een blog over en is definitely worth reading.

Een groot deel van ons werk kunnen wij prima vanuit huis doen. Want voor het onderhouden van je klantcontacten, het uitzetten van traditionele perstrajecten en het houden van interviews heb je eigenlijk niet meer nodig dan een laptop, een telefoon en een goedwerkend wifinetwerk. Toch bestaat een groot deel van ons werk uit teamwork: samen brainstormen, samen creatieve concepten bedenken en elkaar inspireren horen bij ons vak. Verbonden zijn met elkaar is dan ook een belangrijke must en in deze tijden vraagt dat om een andere aanpak. Gelukkig weten wij als geen ander hoe je moet inspelen op nieuwe situaties en houden we wel van een uitdaging. Hoe wij connected blijven met elkaar én dus onze creativiteit blijven voeden? Nou, zo: 

1. Today’s morningcoffee

Vaak genoeg komt het voor dat onze groepsapp in de vroege ochtend begint met de fijne vraag: “koffie, anyone?”, waarop het antwoord elke keer weer hetzelfde is: “omg, ja. Much needed!”. Onze dagen starten altijd met een goed bakkie pleur en wat simpel ge-chitchat. En in tijden van thuiswerken doen we dat gewoon nog steeds. Niet samen fysiek op kantoor, maar wel heel gezellig via Google Zoom. Waar we op kantoor vooral op maandagen de highlights van de week doornamen, doen we dat nu op dagelijkse basis. Gewoon om even connected te zijn en te zien hoe het met iedereen gaat.

2. Today’s Playlist

Music connects. Altijd en overal. Om in deze tijden verbonden met elkaar te blijven, bedachten we de “Today’s Playlist”. In deze Spotify afspeellijst staan heerlijke feelgood nummers die we met het hele team kunnen delen en waardoor je dag er net wat fleuriger uit ziet. De muziekfanaten binnen ons team, Joy en Nina, nemen de lead in het aanvullen van de lijst op geheel gepaste wijze. De maandag staat voor “Monday Specials”: Joy laat ons team kennis maken met de fijnste new releases van afgelopen week. Op donderdag neemt Nina het team mee voor een trip down memorylane en deelt tijdens “Today’s Throwback” heerlijke classics.

3. Today’s work-out

People that train together, stay together. Dat namen wij bij Today’s Special wel heel serieus: iedere woensdag werd er na het werk hard getraind tijdens een Team Bootcamp. Samen even het hoofd leeg maken en… helemaal kapot gaan. Deze traditie zetten we tijdens onze thuiswerkperiode door. Niet met z’n allen op het basketbalveldje achter ons kantoor, maar gewoon gezamenlijk via Houseparty vanuit de woonkamer!

Bij Today’s Specials geloven we dat de mooiste ideeën en beste concepten voortvloeien uit een gezond en happy team. Verbonden zijn én blijven met elkaar is dus een belangrijk focuspunt. Nu we dat niet fysiek zijn, proberen we dat op deze manier wél te realiseren

Nina Lekatompessy
Client manager
Gerelateerde items
No items found.
Terug naar overzicht