HomeTown Festival is uitgegroeid tot een begrip in de regio

HomeTown Festival is na 9 jaar niet meer weg te denken uit de festivalagenda van deze regio. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus is het alweer tijd voor de 7e editie. Wat ooit begon als een wild idee in de kroeg is uitgegroeid tot een hoogstaand festival met een professionele organisatie, creatief vormgegeven stages en een diverse line-up. Geen enorme mensenmassa’s, maar juist een hechte gemeenschap waar bijna iedereen elkaar kent. “HomeTown is een plek waar saamhorigheid en gezelligheid bovenaan staan, we doen het écht samen. Dit jaar zijn er al meer dan 200 vrijwilligers aangemeld, die soms wel een week van werk vrij nemen om te helpen met de opbouw, dat kan echt alleen in Maasland.” Zegt Jerry Moerman, één van de vier oprichters. “Dit benadrukt wat een bijzondere betrokkenheid HomeTown oproept en dat de behoefte aan samenzijn in deze hechte gemeenschap groot is. Dit voel je ook terug in de sfeer en de ontlading wanneer het festival van start gaat.”

Het ontstaan

Negen jaar geleden kwam het idee voor een lokaal festival in de kroeg op bij de vier jonge Maaslanders: Jerry Moerman, Roy van Beest, Wim van der Burgh en Roy Boudesteijn. Inmiddels ontvangt HomeTown Festival 7.000 bezoekers over twee dagen, waarbij de zaterdageditie dit jaar binnen 15 minuten uitverkocht. Zonder de energie en steun van alle vrijwilligers zou HomeTown Festival niet staan waar het nu staat. “De vrijwilligers werken allemaal mee en zijn verdeeld in verschillende teams; denk aan het podium-, timmer- en keukenteam. Vanuit de vrijwilligers komen er vaak ook eigen creatieve ideeën, waar de organisatie ook ruimte voor biedt. Daaruit is dit jaar een nieuwe stage, het Beukbos ontstaan.


De meest fantastische festivalervaring

De HomeTown festivalbezoeker wordt zowel overdag als in de avond getrakteerd op waanzinnige shows, acts en artiesten. Tussendoor kan er genoten worden van lokale culinaire hoogstandjes van ondernemers uit de regio. Alles draait om de beleving. Op zaterdag kunnen bezoekers kiezen uit 5 verschillende stages met verschillende muziekstijlen: mainstage, Into the Fruits, de Wunderbar, Silent Disco en het Beukbos.


Over HomeTown Festival

In 2015 organiseerde de organisatie van HomeTown het eerste festival. Dit jaar vieren zij alweer de 7e editie. HomeTown festival zal plaatsvinden op vrijdag 25 augustus van 17:00 – 23:00 en zaterdag 26 augustus van 14:00 – 00:00 te Koningin Julianaweg 1c, Maasland.

Daphne Böck
Copywriter & Content Creative
Gerelateerde items
Terug naar overzicht