Gepatenteerde Smart Pocket® beschermt tegen straling van smartphones

Een tijdperk zonder mobiele telefonie is tegenwoordig niet meer voor te stellen. We leven in een tijd waarin we continue omringd zijn door ‘smart’ en straling niet meer weg te denken is. De missie van Derck Mekkering, oprichter van impact venture RADYGO, is om de wereld bewust te maken van de straling die wordt uitgezonden door mobiele telefoons. RADYGO wil ervoor zorgen dat iedereen zijn telefoon met zo min mogelijk straling bij zich kan dragen en ontwikkelde de RADYGO Smart Pocket®. Deze gepatenteerde Smart Pocket reduceert 99,9 procent van de directe straling op vitale lichaamsdelen. Gebruikers van ‘smart apparaten’ blijven zeker wel bereikbaar en het lichaam wordt in grote mate minder blootgesteld aan directe straling. Samen met denim brand GARCIA verwerkte RADYGO de pocket in ‘s werelds eerste jeanscollectie die vanaf vandaag verkrijgbaar is.

Schild tegen straling
Het is bewezen dat metalen de werking van straling tegenhouden. Daarom is de gepatenteerde RADYGO Smart Pocket® gemaakt van een mix van katoen en zilverdraad en werkt de pocket als een schild tegen straling van onnatuurlijke energiebronnen. Door de combinatie met katoen blijft het materiaal zacht en flexibel en voelt deze hetzelfde als een gewone broekzak. Validatie van TNO wijst uit dat het product 99,9% van de directe stralingsblootstelling op het lichaam vermindert. Dat is een positieve score, want hoe minder stralingsblootstelling, des te kleiner de kans op negatieve stralingseffecten, zoals de vermoedelijke aantasting van het DNA-materiaal of vruchtbaarheid.

Pocket vindt broek
Nadat het product klaar was en de werking wetenschappelijk aangetoond, zocht Mekkering een partner om de pocket mee op de markt te brengen. Al snel kwam hij uit bij family brand GARCIA, een Nederlands familiebedrijf wat zich richt op het hele gezin. Derck Mekkering, CEO en founder RADYGO: “Het is echt waanzinnig dat GARCIA als eerste fashion brand nu aangeeft: wij zorgen voor de consument, wij zorgen ervoor dat jij je telefoon zo veilig mogelijk bij je kunt dragen. Dit is echt een grote stap in ons bewustzijn van het gebruik van onze mobiele telefoon.”

Mark Hommelberg, CEO van GARCIA voegt hieraan toe: “GARCIA is een Nederlands familiebedrijf wat zich richt op het hele gezin. Dit gezin is bij alles wat we doen ons vertrekpunt. Bescherming hoort daar vanzelfsprekend bij. Vandaar dat deze samenwerking zo waardevol voor ons is. Om de werking van de RADYGO Smart Pocket® te garanderen heeft GARCIA het productieproces aangepast. De producten zijn vervolgens opnieuw gevalideerd door TNO, zodat we zeker wisten dat de straling voor 99,9% geblokkeerd wordt en de gebruiker nog wel bereikbaar blijft.”  

Bescherming voor het hele gezin
In de collectie zijn diverse items opgenomen: verschillende jeans, shorts en chino’s voor mannen, jeans voor jongens en een denim trucker jacket voor vrouwen. “Mannen dragen vaak hun smartphone in hun broekzak, terwijl vrouwen ‘m eerder in een jaszak stoppen. Vandaar ook de opbouw van de collectie,”
aldus Hommelberg. De GARCIA x RADYGO collectie is vanaf maandag 25 februari te vinden bij de verkooppunten van GARCIA (onder andere Jeans Centre) en in de GARCIA webshop. Later dit jaar wordt de collectie nog verder uitgebreid met o.a. een jacket voor meisjes.

Over GARCIA
Een grote liefde voor mode en denim: de kracht van het internationale familiedenimbedrijf GARCIA. Het merk is in 1972 in Urbania, Italië ontstaan. Maurizio en Isabella Garcia maakten jeans in een kleine fabriek gelegen in de zogenaamde Italian Denim Valley. Een paar jaar later werd het merk overgenomen door vrienden en zakenrelaties van het stel, een Nederlandse familie. Met verkooppunten in 35 landen en ruim duizend medewerkers in Europa heeft dit modebedrijf z’n naam in de internationale fashionwereld gevestigd. De combinatie van pure, Italiaanse passie en onvervalst Nederlands ondernemerschap: nog steeds maakt het van GARCIA een ijzersterk merk. Een merk met een hart van denim.

Over RADYGO
Impact venture RADYGO is ontstaan uit de groeiende wens om zo veilig mogelijk met mobiele apparatuur om te gaan. RADYGO helpt kledingmerken om vitale lichaamsdelen van hun klanten te beschermen tegen straling afkomstig van hun telefoon door middel van de gepatenteerde Smart Pocket®. Samenwerking met innovatieve fashion brands in diverse segmenten leidt tot onderscheidende Smartwear met een (health) benefit. RADYGO staat met zijn producten voor de Smart lifestyle; bewust gezond omgaan met mobiele apparatuur, voor jezelf, voor je omgeving en voor je kind.

Note: Een objectieve stralingsdemping-meting kan uitsluitend worden uitgevoerd in speciaal daarvoor ingerichte ruimtes met gebruikmaking van daarvoor gespecialiseerde geijkte apparatuur. Deze metingen worden uitgevoerd door speciaal opgeleide technici.

Gerelateerde items
Terug naar overzicht