Amsterdam Cocktail Week van 11 tot en met 17 maart

Van 11 tot en met 17 maart staat onze hoofdstad volledig in het teken van de laatste cocktailtrends tijdens de Amsterdam Cocktail Week (ACW). Maar liefst 44 toonaangevende Amsterdamse bars houden er een druk programma op na: overdag bieden de barkrukken een plek voor leerzame seminars, workshops en masterclasses over de laatste cocktailtrends. ’s Avonds drinken liefhebbers op diezelfde barkruk speciale, smaakvolle (non-alcoholische) ACW-cocktails voor een gereduceerd tarief.

Cocktailtrends 2019
Dit jaar zijn er een aantal opvallende, opkomende cocktailtrends die tijdens de Amsterdam Cocktail Week in de spotlight staan. Zo zien we dat ‘premium mixing’ steeds belangrijker wordt in cocktailbars, waarbij de beste spirits worden gebruikt in combinatie met mixers. Ook besteden bartenders ruimschoots aandacht aan de low-alcohol en alcoholvrije cocktailvarianten en krijgen jenever, rum en Mexicaanse distillaten als tequila en mezcal een podium. ‘’Duurzaamheid staat dit jaar hoog op de kaart van Amsterdam Cocktail Week. De bartenders maken om die reden gebruik van alternatieven voor wegwerpplastic. Daarnaast is hergebruik van ingrediënten voor lagere food-waste en energieverbruik een must. De synergie tussen de bar en de keuken levert niet alleen besparingen op, maar ook culinaire hoogstandjes in het cocktailglas’’, aldus Tess Posthumus.

Amsterdam Cocktail Week 2019
De Amsterdam Cocktail Week is een initiatief van Nederland’s meest bekende cocktail gurus: Tess Posthumus, Timo Janse en Albert van Beeck Calkoen. Na Londen, Parijs en Singapore vond dit trio het hoogtijd worden voor een editie in Amsterdam. En met succes: de vorige edities van Amsterdam Cocktail Week werden zo goed ontvangen, dat er in 2019 een derde editie wordt georganiseerd waar bezoekers zich tot ware cocktail pro kunnen transformeren. Van een masterclass Whisky Blending & Tasting in Bluespoon Bar met Colin Scott tot een workshop Martini’s maken van de grootmeester Alessandro Palazzi in Pulitzer’s Bar. Fever-Tree’s Gin School in Razmataz leert de cocktailliefhebbers alles over deze magische combinatie.

Guest bartenders
Nederland speelt momenteel een grote rol op het mondiale toneel. Tijdens de Amsterdam Cocktail Week krijgen bartenders uit andere landen ook de kans een présence te geven. Onder meer Frank Dedieu (winnaar Bacardi Legacy 2015), Georgio Bargiani (hoofdbartender The Connaught Bar, Londen) en Alessandro Palazzi (legendarische maker van Martini’s) zullen achter een van de deelnemende bars verschijnen. Ook het barteam van misschien wel de beroemdste bar aller tijden, American Bar at The Savoy (London), is een avond aanwezig in de stad.

Over de organisatoren
De #ACW19 is een initiatief van Tess Posthumus, Timo Janse en Albert van Beeck Calkoen. Tess en Timo, ook wel bekend als T&T, hebben in december 2017 hun eigen bar Flying Dutchmen Cocktails geopend. Albert van Beeck Calkoen is eigenaar van het platform Mister Cocktail, waarmee hij onder andere de Gin Festivals in Amsterdam en Rotterdam organiseert en content maakt over cocktails.

Gerelateerde items
Terug naar overzicht