HorecaVrij pleit voor nationale vrije dag op heropeningsdag horeca

Heel Nederland kijkt reikhalzend uit naar hét moment dat de horeca zijn deuren weer mag openen. Op die langverwachte dag wil iedereen maar één ding: volop genieten op de terrassen van onze favorieten horecagelegenheden. Nog meer hunkert men naar de sociale connectie die hiermee gepaard gaat. Want samen met het gezin, een vriendengroep of familie als vanouds genieten van een drankje of hapje buiten de deur lijkt al zo lang geleden. Om die felbegeerde heropeningsdag zo goed mogelijk en coronaproof, te kunnen vieren én mensen opnieuw met elkaar te verbinden, pleit horecaketen De Beren als initiatiefnemer van HorecaVrij voor een nationale feestdag en start de petitie #horecavrij.

Samen aftellen tot heropeningsdag van de horeca
Voor de tweede keer op rij moesten alle horecagelegenheden de deuren sluiten. Het afgelopen jaar mochten zij slechts 5 maanden open zijn. Hoewel daar lange tijd veel begrip voor is geweest, is de maat nu vol en wordt het hoog tijd dat de horeca echt gehoord wordt. Om die reden wil horecaketen De Beren zich verenigen met zowel consument als concullega’s middels het initiatief HorecaVrij en start een petitie. Ad schaap, eigenaar van De Beren: “We hebben een lange adem gehad en hebben ons te allen tijde aan de maatregelen gehouden. Nu is het tijd om weer aan de slag te gaan. Met de lente in aantocht en de dalende besmettingscijfers zien wij daar ook alle kansen voor. Wij, de consument en onze concullega’s zijn er klaar voor. Het aftellen kan beginnen. Als we straks weer open zijn, gaan we ook niet meer dicht. Het is goed geweest." De heropening van de horeca wordt groots aangepakt. Naast het opstarten van een petitie worden er #horecavrij-vlaggen verkocht. “De heropeningsdag moet voelen als één groot feest en voor de huidige generaties als een bevrijding. We hangen letterlijk de vlag uit en laten Nederland groen kleuren. Hoe mooi is het om de saamhorigheid van de horeca op zo’n manier terug te zien?”, voegt Schaap toe. De vlag is te bestellen via: www.horecavrij.nl.

Tekenen petitie
HorecaVrij wil minimaal 100.000 handtekening verzamelen en roept om die reden zoveel mogelijk horecagelegenheden en consumenten op om de petitie te ondertekenen. Samen willen zij strijden voor een nationaal jaarlijks terugkerende vrije dag op de heropeningsdag van de horeca. De petitie is te vinden op www.horecavrij.nl.

Over HorecaVrij
HorecaVrij is een initiatief van de landelijke horecaformule De Beren.Geïnspireerd door de heropening na de eerste lockdown, werkt de formule gedurende de tweede horecasluiting aan een campagne voor de grote heropening. Destijds heerste er immers een onbeschrijfelijke sfeer die alleen te vergelijken is met een nationale feestdag. Heel Nederland telde af naar hét moment dat de horeca zijn deuren mocht heropenen. Om klokslag 12.00 uur was het feest in álle hoeken van het land. De saamhorigheid was immens. Juist om mensen weer bij elkaar te brengen, kiest De Beren er nu voor om een campagne te voeren voor horeca én consumenten. Iedereen mist immers de spontane drankjes en etentjes die leiden tot kostbare herinneringen. Oftewel het onbeschrijfelijke gevoel dat de horeca faciliteert.

Nina Lekatompessy
PR Consultant - Client Manager
Gerelateerde items
Terug naar overzicht