Interactieve spellen vervangen afgebrand theater Plaswijckpark

In heel Rotterdam was de verslagenheid te voelen toen op 27 januari het theater van het populaire Plaswijckpark in vlammen opging. Toen ook nog bleek dat de brand was aangestoken, deden Rotterdammers waar zij goed in zijn: de handen uit de mouwen steken en samen zorgen voor genoeg middelen om een snelle renovatie te realiseren. Dit uitte zich in talloze hartverwarmende initiatieven en een uiteindelijk donatiebedrag van ruim €200.000 euro. Drie maanden na de beruchte brand maakt het speelpark zich op voor de heropening met een splinternieuwe invulling op de plek waar het theater stond. Op deze plek kunnen kinderen vanaf heden het hart ophalen met interactieve speeltoestellen als een voetbalmuur, een dansspeeltoestel en educatieve spelpilaren.

De interactieve speeltoestellen

De verwoestende brand vond nog maar vier maanden geleden plaats en Plaswijckpark staat alweer met beide benen op de grond. Mede door de gulle donaties en ongekende steun van buitenaf wist het park zich razendsnel te herpakken. Dat heeft ervoor gezorgd dat de plek van het oude theater niet langer leeg hoeft te staan: hier pronken inmiddels drie nieuwe interactieve spellen die een waar speelgenot vormen voor jong en oud. De speeltoestellen Sona, Memo en Sutu dagen iedereen immers op verschillende manieren fysiek uit en prikkelen kinderen om samen te spelen. Zo is het met de Sona onmogelijk om niét te bewegen. De Sutu is een vernieuwde versie van de aloude muurtje trap en nodigt met de 16 lichtgevende vlakken uit een balletje te trappen. Tot slot motiveren de zeven spelpilaren op de ronde speelvloer van de educatieve Memo kinderen te rennen, spelenderwijs te rekenen én samen te werken. De interactieve spellen vervangen tijdelijk het afgebrande theater. Het bestuur van Plaswijckpark is nog in overleg voor een permanente, overdekte invulling. Naast de speeltoestellen zijn ook de geliefde blauwe blokken opnieuw aangeschaft en terug in Plaswijckpark.

Over Plaswijckpark

Plaswijckpark is een speelpark voor jong en oud en werd in 1923 opgericht. Het Rotterdamse park is een waar speelparadijs voor kinderen, waar men meer speeltuinen bij elkaar ziet dan ooit tevoren. Van de hele dag ravotten, met touwen spelen, in het water spetteren, op het water fietsen of crossen op skelters tot rustig wandelen door de groene wandelroutes en dammen bouwen in de avonturenbeek. Daarnaast biedt het park een ware dierentuin waar de kinderen kennis kunnen maken met vele verschillende diersoorten. Plaswijckpark is gelegen aan de Bergse Achterplas, midden tussen de wijken Schiebroek en Hillegersberg.

Nina Lekatompessy
PR Consultant - Client Manager
Gerelateerde items
Terug naar overzicht