Nationaal Jenevermuseum Schiedam heropent deuren

Sprankelend nieuws voor de cultuursector: het Nationaal Jenevermuseum Schiedam maakt zich - volgens de RIVM-richtlijnen – op voor de heropening. Het museum wordt aangepast aan de 1,5 meter regel en er is extra aandacht voor hygiëne en veiligheid. Vanaf 9 juni kunnen de cultuur – en jeneverliefhebbers de twee gloednieuwe exposities ‘History of Drag’ en ‘Jenever in de wereld’ aanschouwen.

Corona-proof museumarrangement
Tot en met 1 september kunnen bezoekers van het museum het zomerarrangement boeken. Dit bestaat uit een museumbezoek met audiotour langs de nieuwe tentoonstellingen, een kop koffie of thee bij museumcafé Zavor en een (alcoholvrije) proeverij na afloop. Marjolein Beumer, directeur van het Jenevermuseum vertelt: ‘’De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om het museum corona-proof te maken zodat onze bezoekers onze gloednieuwe tentoonstellingen kunnen bewonderen.’’

Ontdek de geschiedenis van het oer-Hollandse distillaat en laat je verleiden door de nieuwste expositie ‘Jenever in de wereld’ op de tweede etage van het museum. Het Jenevermuseum besteedt tevens aandacht aan hét geplande evenement van 2020: het Eurovisie Songfestival. De expositie ‘History of Drag’ is een productie over Drag Power – Gender, Pride & Glamour van het CODA Museum Apeldoorn. Het toont de uitbundige uitdossingen, maar laat vooral ook zien wat zich achter de pailletten en onder de pruik bevindt. Aanmelden voor het Jenevermuseum zomerarrangement kan via jenevermuseum.nl/tickets-en-reserveringen.

Overige informatie
Het museum wordt aangepast aan de 1,5 meter regel en er is extra aandacht voor hygiëne en veiligheid. Om dit alles in goede banen te leiden is het hele museum éénrichtingsverkeer. Je wordt ontvangen op de binnenplaats (bereikbaar via de Hoogstraat) en eindigt uiteindelijk op de Lange Haven. De openingstijden zijn: van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Ingang via Jeneversteeg aan de Hoogstraat tussen nummer 85 en 87. Uitgang uitsluitend via de Lange Haven.

Joy Struijk
PR-Consultant & Content Creative
Gerelateerde items
Terug naar overzicht