Nieuw landelijk platform voor betrouwbare kwaliteitssieraden gelanceerd

Een geboorte, een verjaardag, een jubileum. Feestelijke momenten hebben sinds de uitbraak van het coronavirus een nog grotere betekenis gekregen. We kunnen deze winter niet alle kostbare momenten met elkaar delen, maar we kunnen elkaar wél iets van betekenis geven. Het afgelopen jaar is de vraag naar goud sterk toegenomen. Logisch, goud of zilver gaat decennia mee en wordt doorgegeven van generatie op generatie. Om ervoor te zorgen dat we aankomende feestdagen gericht op zoek kunnen naar een uniek sieraad, lanceert de Federatie Goud en Zilver een nieuw online platform: www.fgz.nl. Hier kun je gericht op zoek naar edelsmeden of juweliers bij jou in de buurt voor een specifiek ontwerp van een ring, collier of juist dat bijzondere horloge waar je al zo lang naar op zoek bent.

Sieraden, horloges & edelstenen
Steeds vaker kiezen consumenten ervoor om een sieraad te laten ontwerpen en maken bij een galerie, goudsmid of juwelier met atelier. De keuze valt daarbij vaak op het verwerken van kleuredelstenen in het sieraad. Patrick Thio, directeur van de FGZ, vertelt: “Er is in ons land voldoende aanbod op het gebied van sieraden en horloges, maar het ontbreekt nog wel aan informatie hierover. Om consumenten kennis te laten maken met het ABC van onze branche, Ambachtelijk, Betrouwbaar en Creatief, en ze de weg te wijzen in het brede landschap van sieraden en horloges zijn wij met een gloednieuwe consumentenwebsite live gegaan. Consumenten vinden hier informatie over sieraden, horloges en edelstenen en kunnen via de handige ledenzoeker doorverwezen worden naar een betrouwbaar adres in hun regio voor een sieraad of horloge.”

Online sieraden shoppen
Het aanbod van sieraden en horloges op internet is groot waardoor het verleidelijk kan zijn om te zoeken naar zo’n goedkoop mogelijk sieraad. Toch is het verstandig om goed op te letten voordat je (online) tot aankoop overgaat. Sieraden die in Nederland verkocht worden, moeten immers voldoen aan wettelijke regels (keurtekens voor het edelmetaalgehalte) en veiligheidseisen (nikkelafgifte). Om er zeker van te zijn dat je dit jaar tijdens de feestdagen een product koopt bij een betrouwbare juwelier of edelsmid, surf je eerst naar www.fgz.nl. Hier vind je alle vakbekwame ondernemers die het ambacht achter het sieraad hoog in het vaandel hebben.

Over Federatie Goud en Zilver
De Federatie Goud en Zilver (FGZ), opgericht in 1933, is de branchevereniging voor juweliers, goud- en zilversmeden, uurwerktechnici en taxateurs in Nederland. De leden zijn vakbekwame ondernemers die het ambacht hoog in het vaandel hebben. Aangesloten bij de FGZ betekent: Ambachtelijk, Betrouwbaar en Creatief.

Overige informatie FGZ
Website: www.fgz.nl
Instagram: @tijdvoorgoudenzilver
Facebook: facebook.com/tijdvoorgoudenzilver

Joy Struijk
PR-Consultant & Concept Creative
Gerelateerde items
Terug naar overzicht