Nieuw platform Wise introduceert 2-2-1 werkweek

Bedrijven en overheden zijn er de laatste maanden maar druk mee: het inrichten van het hybride werkbeleid. Vooral de jonge generatie werknemers heeft behoefte aan meer flexibiliteit en sociale interactie op werk. Om deze reden introduceert Wise de 2-2-1 werkweek. Het platform stimuleert werknemers door een derde, flexibele werkplek toe te voegen aan de werkweek. Onderzoek wijst uit dat deze veranderende, inspirerende werkplek bijdraagt aan het werkgeluk van personeel. ‘Work from Anywhere’ was nooit eerder zo’n belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Wise is het eerste digitale platform van Nederlandse bodem dat volledig in deze werkbeweging faciliteert.

Werk-privébalans
Een inspirerende werkplek zorgt voor nieuwe inzichten, ontmoetingen en creativiteit. Wise werkt samen met uiteenlopende locaties in de Randstad. Van culturele locaties tot strandpaviljoens en van interieurwinkels en creatieve hubs tot innovatie horeca. Deze werkplekken vormen de perfecte inspiratiebron voor jong talent en kleinere teams. Hoewel thuiswerken aan populariteit heeft gewonnen, geven veel werkers aan de werk-privébalans kwijt te zijn. Door een werkplek dichtbij huis te gebruiken via Wise, ervaart men de voordelen van ‘er even uit zijn’ zonder woon-werkverkeer of andere verplichtingen.

Derde werkplek
Een verandering van omgeving draagt positief bij aan onze mentale gezondheid. We hebben nieuwe prikkels nodig om scherp te blijven. Inspirerende omgevingen stimuleren creativiteit, oplossingsgerichtheid en focus. Het kantoor is de plek waar men intensief samenkomt met collega’s. Thuiswerken staat vaak gelijk aan digitale meetings en telefoontjes. Wise brengt een derde werkplek omringd door en met sociale ontmoetingen, waar men toekomt aan andere werkzaamheden en samenwerken in een kleiner teamverband.

Pilot
Om werkgevers kennis te laten maken met het nieuwe platform, kunnen zij deelnemen aan een pilot. Internationaal onderzoek- en consultancy bureau Great Place to Work is één van de deelnemers aan de Wise-pilot. Customer & Employee Experience Specialist Jan van der Wegen vertelt: “Een cultuur van vertrouwen vormt voor ons de succesfactor van goed werkgeverschap. Als werkgever willen wij onze medewerkers vrijlaten in de keuze waar ze werken. Niet alleen thuis of op kantoor, maar juist ook op nieuwe plekken zoals een museum, strandpaviljoen of café. Iedere situatie is verschillend: met Wise kun je mensen zélf laten nadenken over welke werkplek de beste keuze is voor hen. Door het toevoegen van een extra optie dan het (thuis)kantoor geef je blijk van vertrouwen. Dit uit zich in een positieve werksfeer, productiviteit en creativiteit binnen onze organisatie.”

Chiara Izelaar
PR Consultant & Copywriter
Gerelateerde items
Terug naar overzicht