Rabobank jaagt duurzame oplossingen voor het voedselvraagstuk aan tijdens Dutch Food Week in Ede 

Vanavond, maandagavond 7 oktober,   brengt de Rabobank consumenten, ondernemers en stakeholders uit het Gelderse Rivierenlandschap samen om het gesprek over de regionale uitdagingen rondom het voedselvraagstuk aan te gaan. Het programma Rabo Food Forward maakt het mogelijk om duurzame voedseloplossingen te creëren.  Als basis van dit programma is er een scan naar de specifieke uitdagingen voor het Gelderse Rivierenlandschap uitgevoerd. De uitkomsten van dit onderzoek dienen als vertrekpunt voor het gesprek over diverse voedselinnovaties binnen de gehele keten, van boer tot bord. De kick off vindt plaats op de openingsdag van de Dutch Food Week 2019 in de Mauritskazerne te Ede.  

Van specifieke uitdagingen tot duurzame oplossingen   
In het Gelderse Rivierenlandschap wordt maar liefst een kwart van de Nederlandse fruitteelt geproduceerd. Tegelijkertijd deelt fruit samen met groente en aardappelen de eerste plek op de lijst van meest verspilde voedingsmiddelen. Ook telt de regio veel zorginstellingen die voorlopen op curatieve toepassing van voedsel en kunnen boerenbedrijven zich gelukkig prijzen met talloze recreatieve kansen. Dat zijn de drie specifieke uitdagingen die naar voren komen in de regioscan.

Tijdens de kick off op maandagavond 7 oktober, tijdens de Dutch Food Week, wordt de regioscan gepresenteerd en komen ondernemers, bestuurders, consumenten en andere stakeholders samen om deze uitdagingen om te zetten in concrete kansen en projecten voor de regio. Met de aanwezigheid van Wageningen University & Research en het samenwerkingsverband Food Valley is de agrisector in Gelderland even divers als compleet. Die diversiteit biedt volop kansen voor Gelderse agrariërs om stappen te zetten naar een duurzamere toekomst.  

Gerelateerde items
Terug naar overzicht