Restaurant Soirée opent haar deuren in Velp

Ooit gebouwd als onderkomen voor een barones. Daarna een boekhandel, museum en uiteindelijk een ruige garage. Maar het historisch pand aan de hoofdstraat in Velp heeft eindelijk haar eindbestemming gevonden: restaurant Soirée opent er deze week haar deuren. Volledig ondergedompeld in een geruchtmakende roaring twenties stijl, welke de gast zowel in het interieur als de kaart terugziet. Tijdens de ontwikkeling van het nieuwe restaurant is er niet over één nacht ijs gegaan. Over elk detail is uitvoerig nagedacht. Dat blijkt wel uit de namen die zich hebben verbonden aan Soirée, want achter dit zinderende horecaconcept zitten namelijk een aantal interessante investeerders: doorgewinterde horecaondernemer Herman Hell, een anoniem Quote 500-lid en ervaren zakenman Eric Steenbergen. Zij hebben de handen ineengeslagen met de talentvolle patron cuisinier Tom Pfeijffer en maître Maxime Oldenboom. Het resultaat van deze vruchtbare samenwerking komt nu samen in het flamboyante restaurant Soirée.

Traditionele klassiekers in nieuw jasje
Bij Soirée vindt de gast een kwalitatieve kaart met sterke Franse invloeden. Het indrukwekkende menu ademt de feestelijke jaren ’20 uit het bruisende Parijs. Afgestudeerd aan de prestigieuze Cas Spijker Academie én met een bak aan ervaring, weet patron cuisinier Tom Pfeijffer de traditionele klassiekers opnieuw uit te vinden. Zo krijgen klassieke gerechten zoals ganzenlever een spannende twist door de toevoeging van een gel van lychee en dadelcake. Maar ondanks de kwalitatieve kaart en het luxueuze voorkomen, wil Soirée toegankelijk zijn voor iedereen. Het uitgebreide menu biedt voldoende opties voor elke gast, of deze nu kiest voor een extravagante avond uit, of een wat ingetogener moment van samenzijn. Voorop staat dat iedereen geniet. “We hechten er veel waarde aan om er voor iedereen te zijn. Of je nu komt voor een klein hapje of een uitgebreid diner met alles erop en eraan. Wij leggen je in de watten en zorgen ervoor dat je met een fijn gevoel de deur uit gaat.” Vertelt marketingmanager Dionne Steenbergen.

Geometrische vormen en culinaire kunstwerken
De culinaire kunstwerken van patron cuisinier Pfeijffer en zijn keukenchef Youri van den Broek worden niet zomaar in een omgeving gepresenteerd. Overal ademt het restaurant de roaring twenties. Denk hierbij aan geometrische vormen en de veelgebruikte kleuren goud en koninklijk diepblauw. Daarnaast zijn er luxe materialen als messing, koper en zwartgoud marmer gebruikt. Zo komen de jaren ‘20 weer volledig tot leven bij Soirée. “Of het nu gaat om een lunch, relaxte borrel of uitgebreid diner, bij Soirée staat de beleving voorop. Over elk aspect is uitvoerig nagedacht, zoals het kleurrijke interieur en de luxe menukaart. Dompel dit onder in een verrukkelijk jaren ‘20-sausje en je hebt Soirée; letterlijk een avond heerlijk samenkomen.” Vertelt Maxime Oldenboom, maître van Soirée.

Marthe Oltheten
PR Consultant & Copywriter
Gerelateerde items
Terug naar overzicht