Ristorante La Liguria heropent met nieuw culinair team en prijswinnende wijnkaart

Na een sluiting van maar liefst een jaar heropent Ristorante La Liguria deze week haar deuren met een nieuwe culinaire troef. Er verandert niets aan de authentieke sfeer van het oudste Italiaanse restaurant. Gasten kunnen wel voor het eerst kennismaken met de kookkunsten van chef Patrick Salzano. Deze Italiaanse chef uit het hoge segment staat bekend om zijn Italiaanse klassiekers met een unieke twist. Het is zijn doel om de La Liguria klassiekers tot een nog hoger niveau te tillen met de avant-garde technieken waar hij bekend om staat. ‘We willen onze gasten als vanouds onderdompelen in de échte Italiaanse charme. La Liguria staat voor een ouderwetse avond uit; ofwel een sfeervolle plek waar men lang kan natafelen. Tegelijkertijd willen we onze gasten verrassen met nieuwe smaakbelevenissen.’, vertelt Damiano Piacenza, de eigenaar van het restaurant aan het Noordeinde in Den Haag.

Italiaanse gastvrijheid
In 1981 openden de Italiaanse vrienden Franco Piacenza en Emilio Vulcano Ristorante La Liguria. Het restaurant werd al snel dé ontmoetingsplaats voor vele gasten om te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek. ‘Mijn vader en zijn compagnon brachten gasten naar een andere plek. Als een soort ambassade van Italië waar gastvrijheid en eten en drinken van topkwaliteit de boventoon voert.’, vertelt Damiano. Damiano Piacenza en Chris Brosius vormen de volgende generatie en stellen alles in het werk om de tradities van het inmiddels 40 jaar oude La Liguria in stand te houden. Het kwam dan ook extra hard aan toen het geliefde restaurant de deuren moest sluiten als gevolg van de coronamaatregelen. Een periode die de heren gebruikten om zich voor te bereiden op de toekomst.

Culinaire parel
Ristorante La Liguria fungeert immers als ‘de parel’ van de Home of Italy Group. Onder dit label vallen de drie vestigingen van Pizza Burrata, Gastrovino La Liguria Scheveningen, Gastrovino Leidschendam én Ristorante La Liguria. Het restaurant aan het Noordeinde onderscheidt zich met haar culinaire allure. Door tijdens de lockdown veel tijd te besteden aan het uitbreiden van een grote selectie Italiaanse wijnlabels, het aantrekken van sommelier Daniele Lizza én de nieuwe chef, is het geliefde restaurant tot een nog hoger culinair niveau getild. Zo vult de nieuwe menukaart zich met Italiaanse klassiekers met een twist en nieuwe innovatieve gerechten. Salzano gebruikt geregeld avant-garde technieken in zijn keuken. De octopus is bereid met gekruide tempura en zwarte knoflook. Er is een tataki van hert met mascarpone en groene saus. Ook vegetariërs zijn niet vergeten bij La Liguria. Er is bijvoorbeeld een pompoen-flan of een gnocchi met saus van erwten en courgettebloemen.

500 Italiaanse wijnlabels
La Liguria richt zich niet alleen op exclusieve gerechten: het restaurant heeft eerder een prijs gewonnen met de wijnkaart. Met de ‘Award of Excellence’ (WineSpectator Winelist) is het Haagse restaurant één van de twee restaurants in de stad met deze internationale erkenning. De geroemde wijnkaart met maar liefst 150 Italiaanse labels wordt de komende jaren uitgebreid naar 500 labels van het beste wat Italië te bieden heeft. Damiano Piacenza, die aangeeft blij te zijn z’n gasten weer te kunnen ontvangen, zegt: ‘Op ons nieuwe seizoensmenu vind je mooie uitgebalanceerde gerechten waarmee we iedereen op een nog hoger niveau kunnen verwennen. Onze sommelier Daniele voorziet onze gasten van een passende wijn voor de echte Italiaanse smaakbeleving.’

Informatie
Website: www.laliguria.nl
Adres: Noordeinde 97, 2514 GD Den Haag

Chiara Izelaar
PR Consultant
Gerelateerde items
Terug naar overzicht