Tweede editie Stokersfestival in het Nationaal Jenevermuseum Schiedam

Het oer-Hollandse distillaat jenever staat meer in de schijnwerpers dan ooit. Na de succesvolle jeneverfeesten Gin Fever en het Jeneverfestival eerder dit jaar, sluit het Jenevermuseum Schiedam dit jaar feestelijk af met de tweede editie van het Stokerfestival. Op zaterdag 14 december krijgen jeneverliefhebbers de kans om kennis te maken met vier ambachtelijke distillateurs tijdens dit intieme festival. Er worden gelagerde distillaten gepresenteerd die soms wel vijf jaar op houten vaten hebben gelegen. Tevens wordt de speciale variant van de Old Schiedam gelanceerd: Duivelsgeluk.  

Proeven en ontdekken
Na de lovende reacties op de vorige editie van het Stokerfestival, verdient het festival ook dit jaar een prominente plek in de agenda van het Jenevermuseum. Het Stokersfestival wordt niet alleen georganiseerd voor de echte jeneverkenner, ook de beginnende jeneverdrinker is hier op zijn plek. Tussen 13.00 en 18.00 uur presenteren Mwórveld Distillery en Schylge Distillery de gelagerde jenevers en andere distillaten en krijgen de bezoekers de kans de gelagerde jenevers van Hooghoudt en het Jenevermuseum te proeven in de Melcherszaal. Het hoogtepunt van de dag is de lancering van de speciale variant van de Old Schiedam, de 100% moutwijnjenever, die in de branderij van het museum ambachtelijk wordt gestookt op basis van rogge, gemoute gerst en water.

Marjolein Beumer, directeur van het Jenevermuseum vertelt enthousiast: ‘’Met het Stokersfestival willen we een intieme sfeer creëren en de gelagerde distillaten een podium geven. We hanteren de reguliere entreeprijs van het museum en iedereen vanaf 18 jaar mag betaald deelnemen aan de proeverijen. Wat het extra leuk maakt? Alle producten zijn te koop zijn in onze eigen slijterij!’’

Gerelateerde items
Terug naar overzicht