Twentytwo Cocktailbar wint KETEL 1 SHAKE OFF 2022

Op 23 mei vond de finale van de jaarlijkse KETEL 1 Hard Lemonade SHAKE OFF plaats, georganiseerd door de Schiedamse Nolet Distillery. In deze jaarlijkse competitie strijden horecateams om de beste hard lemonade op basis van KETEL 1 jenever en bruiswater. De winnaars kregen een geldprijs, een tripje met overnachting én de KETEL 1 truck op hun terras, met de winnende hard lemonade op de tap. Deelname aan de SHAKE OFF werd door veel horecateams gebruikt om de teamspirit weer terug te vinden na de vele lockdowns en om de lol in het creëren en verwennen van gasten weer aandacht te geven. Tientallen gedreven horecateams uit heel Nederland meldden zich aanwaarvan vijf teams de finale bereikten. Slechts één team kon de prijs mee naar huis nemen. Twentytwo Cocktailbar won overtuigend, dankzij het verrassende samenspel van smaken van hun Lucky Lemonade. Een frisse drank, met salie-infused KETEL 1 jenever, spekkoeklikeur, gembersiroop, citroensap, saline en bruiswater. “We vonden het al bijzonder om als relatieve nieuwkomer in de top vijf te belanden, maar toen we hoorden dat we de competitie hadden gewonnen, waren we echt euforisch”, vertelt Raf Duiker, manager van Twentytwo Cocktailbar uit Roermond.

De finalisten

De vier overige finalisten waartegen Twentytwo Cocktailbar streed waren Restaurant Puik uit Ommen, Soda Pop Shop uit Rotterdam, Restaurant Krelis uit Uitgeest en Eetcafé Hieriest uit Waspik. Zij moesten de jury, bestaand uit Tess Posthumus, ’s werelds beste vrouwelijke bartender en mede-eigenaar van Dutch Courage en Flying Dutchmen Cocktails, de Rotterdamse allround chef en food-artist Job Pattinasarany en cocktailjournalist Ingmar Voerman, zien te imponeren. De tweede plaats werd ingenomen door Soda Pop Shop uit Rotterdam. Zij creëerden een hard lemonade met zelfgemaakte grapefruit-cordial en Dale DeGroff’s Pimento bitters. Café Hieriest won brons, dankzij een hard lemonade met Pinkyrose Straight Lemon, passion jelly’s, pepers en munt. Beide drankjes maakten indruk, maar het was de Lucky Lemonade die de jury écht wist te verrassen: “Alles aan het drankje klopt. Het is superlekker, creatief bedacht en het verhaal erachter is bijzonder.” Aldus jurylid Tess Posthumus.

Lucky Lemonade

Niet voor niks heet het winnende drankje Lucky Lemonade. Na een aantal flinke tegenslagen voor Twentytwo Cocktailbar -zo was er maar liefst twee keer brand in de keuken én zijn ze daarna lange tijd dicht geweest vanwege de lockdowns- was het wel tijd voor wat geluk. Daarom is de hoofdrolspeler in het geluksdrankje salie; bekend vanwege haar zuiverende werking weet dit kruid korte metten te maken met negativiteit. Dat het ook echt werkt, blijkt wel uit de eerste prijs die de hard lemonade binnen wist te slepen.

Marthe Oltheten
Gerelateerde items
Terug naar overzicht