Comfort food bij nieuwe Rotterdamse horecazaak Smells Good In The Hood

Comfort food met culinaire invloeden van over de hele wereld. De nieuwe horecazaak Smells Good In The Hood laat Rotterdam en de rest van Nederland kennismaken met een nieuwe food experience. Hier vindt het publiek geen traditionele Franse bistrot of typische hotspot, maar een geheel nieuwe invulling van samen eten en genieten. De nieuwe aanwinst van Rotterdam-Noord is in handen van chef-kok Nathan Meyer (Big Nate) en horecaondernemer Ruben Venema en is geïnspireerd op de Amerikaanse 90’s hiphop en black culture. Smells Good In The Hood is de spot voor een lange zomeravond op het kleurrijke terras of intieme setting in het restaurant.

Soul, Food & Drinks
Op de hoek van de Benthuizerstraat in Rotterdam-Noord heeft het kleurrijke Smells Good In The Hood onlangs haar deuren geopend. Met jarenlange ervaring als chef-kok in diverse restaurants en zijn eigen rondrijdende pop-up Smells Good In The Hood, kwam een eigen horecazaak precies op het juiste moment voor Nathan. Hij zegt: ‘’Met Smells Good schoppen we tegen de standaard aan. What you see, is what you get. Geen chique bedoening, maar goede kwaliteit comfort food. Al mijn ervaringen en kooktechnieken die ik heb opgedaan in 30 jaar pas ik toe op street food. Alle gerechten zijn geïnspireerd op de Cariben, daar waar mijn roots liggen. Ik speel met ingrediënten en smaken en hierdoor ontstaan er verrassende creaties. Hoe mooi is het dat je gasten iets proeven wat ze nog nooit eerder op die manier hebben gegeten.’’

De combinatie van verschillende smaakpaletten, invloeden van over de hele wereld én de wijk is wat het (vegetarische) comfort food zo speciaal maakt. Van een classic ‘Big Nate Beef burger’ en ‘Grandma's Famous Jerk Chicken’ tot een Jerk Jackfruit Burrito waar menig vegan van onder de indruk is. Klassiekers als Cajun Crinkel fries & Jerk Corn on the Cob maken de gerechten af.

The hood
Met Smells Good In The Hood willen Nathan en Ruben een community creëren waar alles draait om eten en verbinden. De Rotterdammers kennen elkaar al lang en hebben samengewerkt voor diverse horeca projecten. Meyer zegt: ‘’Doordat Ruben en ik elkaar al lang kennen, wist hij dat ik altijd al mijn eigen horecazaak wilde. Samen hebben we een plek in de stad gecreëerd waar je binnenstapt en denkt ‘dit ruikt goed, hier moet ik zijn’. Doordat Nathan is opgegroeid in dezelfde wijk en de omgeving op zijn duimpje kent, heeft het food concept het karakter wat het nodig heeft. Venema zegt: ‘’In de film ‘Do The Right Thing’ van Spike Lee zie je een wijk in New York in de jaren 90. Familie, vrienden, en buren die samen zijn, eten en drinken, verbinden. Iedereen samen aan tafel, dat is wat we willen bereiken.’’

Events
Smells Good In The Hood is pas compleet met terugkerende evenementen als het Hiphop Ontbijt, de welbekende Smells Good barbecue iedere laatste zondag van de maand en de Rotterdamse Block Parties. Houd de social media kanalen in de gaten om van deze evenementen op de hoogte te blijven.

Joy Struijk
Creative PR Consultant
Gerelateerde items
Terug naar overzicht