Coworking locatie Microlab reikt Rotterdamse Poetsprijs 2022 uit

25.000 euro gratis huisvesting voor wereldverbeteraar

Op 19 januari reiken Rik en Luuk Visser onder leiding van presentator Sander de Kramer 25.000 euro aan huisvesting uit aan de Rotterdamse ondernemer met de meest sociale en duurzame missie. Deelnemers melden zich aan door 3 vragen te beantwoorden over wat ze komen brengen, wat ze willen halen, en waarom hun plan de wereld een beetje beter maakt. Vijf ondernemers met het juiste DNA mogen hun bedrijf pitchen op het Poetsprijs 2022- event op 19 januari. Een jury kiest de gelukkige ondernemer die zich vervolgens mag huisvesten in het gebouw. Daarnaast krijgt deze ondernemer kans gebruik te maken van de diensten van de bedrijven die er inmiddels al gevestigd zijn, voor marketingadvies, een nieuwe huisstijl of bijvoorbeeld rechtshulp.

De eigenaren van Microlab timmeren met hun sympathieke onderneming al jaren succesvol aan de weg. Al 260 ondernemers vonden onderdak in hun gebouwen waar ze kansen krijgen die niet vanzelfsprekend zijn. Net open in Rotterdam willen ze graag laten zien uit welk hout ze zijn gesneden en organiseren ze de Poetsprijs 2022. Voor de niet-lullen-maar-poetsen-ondernemer die wel oren heeft naar een gratis werkplek om door te groeien. Ze betrokken Sander de Kramer bij hun plannen voor het enthousiasmeren van ondernemend Rotterdam en hopen hiermee op een net zo vliegende start als ze meemaakten in Eindhoven.  

Ooit ontstaan omdat Luuk thuis meubels maakte en een professionele werkplaats niet kon financieren, hadden de broers meteen een probleem te pakken dat veel groter speelt. Veel ondernemers met geweldige ideeën kunnen moeilijk starten of door ontwikkelen omdat de juiste omgeving voor hen ontbreekt. Geen geld voor dure zaagmachines of presentatieruimtes, geen netwerk voor goed advies. Middels crowdfunding ontstond Microlab Eindhoven. Een plek die is uitgegroeid tot een broeinest waar jonge en gevestigde namen werken en gebruik maken van elkaars kennis en energie. De broers Rik en Luuk Visser ontvingen vorig jaar een High Tech Piek Award voor hun bijdrage aan het Eindhovense ondernemersklimaat.  

In Rotterdam is The Rotterdam Building op de Aert van Nesstraat gekozen als hun volgende locatie. De eerste enthousiastelingen hebben zich er al gevestigd op de 13e. En ook verdieping 11 en 12 zijn bijna gereed waarmee onder andere een heuze skybar aan het concept zal worden toegevoegd.  

Microlab hoopt met de uitreiking van de Poets Award een mooie mix tussen commerciële en sociale huurders te kunnen maken die elkaar en de stad een beetje vooruithelpen. ‘Want er is niets leuker om te doen dan dat', aldus eigenaar Rik Visser. Sander de Kramer presenteert de uitreiking van de prijs die bij Microlab zelf zal plaatsvinden in één van de evenementenruimtes. Geïnteresseerden melden zich voor 1 januari aan via de website.  

Liselore Holman
Senior PR Consultant
Gerelateerde items
Terug naar overzicht