De Beren organiseert Masterchef Challenge: Dessert Battle

De Beren organiseert een nieuwe Masterchef Challenge in de vorm van een Dessert Battle. Vanaf de eerste week van mei krijgen keukenprinsen en prinsessen de kans om in de rol van “recept creator” te kruipen en al hun culinaire skills uit de kast te trekken. De Beren is namelijk op zoek naar hét nieuwe najaarsdessert waarmee ze alle harten van hun gasten kunnen veroveren. Na een zorgvuldige selectieprocedure mogen de laatste vijf kandidaten hun creaties live bereiden voor het oog van de professionele jury: De Beren-eigenaar Ad Schaap en de bekende chef Ron Blaauw. De winnaar gaat naar huis met een geldbedrag van maar liefst €1.000,- euro én krijgt de eer zijn of haar dessert in het najaar van 2024 te zien prijken bij alle De Beren restaurants op het menu.

Een jury met oog voor detail

Alle creatievelingen en gepassioneerde thuis-chefs opgelet. De Beren is op zoek naar dé persoon met visie voor een dessert dat eruit springt. Vanaf de eerste week van mei hebben potentiële deelnemers drie weken de tijd om zich aan te melden voor de Masterchef Challenge via het inzendformulier, te vinden op beren.nl/dessertbattle. Nadat alle aanmeldingen geteld zijn, is het tijd voor een selectieprocedure waarbij er met een kritische blik wordt gekeken naar alle inzendingen. De beste vijf kandidaten worden uitgenodigd om op 12 juni live op locatie voor de jury hun visie tot leven te brengen. De jury, onder leiding van De Beren-eigenaar Ad Schaap, keukenmanager Sander van Waas en chef Ron Blaauw, staat klaar om het winnende dessert eruit te kiezen.

Let the battle begin

Nadat de kandidaten hun inzending hebben voltooid kan de echte Dessert Battle beginnen. Bij de selectie naar het najaarsdessert kijkt De Beren o.a. naar originaliteit, smaakcombinaties en presentatie. De winnaar staat een prijs te wachten van maar liefst €1.000,- euro en het bedachte dessert wordt in het najaar van 2024 hét najaarsdessert van De Beren. Een prijs die voor vele thuisbakkers en foodies een leuke toevoeging zal zijn op het cv.

Over De Beren

Wat ooit in 1984 begon als een eetcafé aan de Noordsingel in Rotterdam, is nu uitgeroeid tot één van de meest toonaangevende horecaformules van Nederland. Met 80 vestigingen door heel het land verspreid, voorziet het De Beren concern haar gasten sinds jaar en dag van smakelijke gerechten en een gastvrije beleving. Vanaf de eerste week van mei kan ieder zich aanmelden voor de Dessert Battle via het inzendformulier op de socials van De Beren.

Rebecca Hampel
PR Consultant
Gerelateerde items
Terug naar overzicht