De kracht van communicatie zit in elk detail

In een wereld met zoveel (online) indrukken als vandaag, gaat communicatie verder dan alleen woorden op een beeldscherm of gesproken zinnen. We beseffen het misschien niet altijd, maar alles wat een bedrijf doet, van de muziek in een charmante horecagelegenheid, tot de foto’s op sociale media, zorgt voor communicatie met de doelgroep. Als storytelling agency is dit een belangrijk aspect waar wij altijd rekening mee houden: zorgen voor passende communicatie en storytelling bij de merken waar wij voor creëren. Laten we een duik nemen in deze fascinerende wereld van communicatie en samen ontdekken hoe elk aspect van een bedrijf spreekt met de doelgroep.

Het begin van de reis: het fysieke aspect

Je stapt bij een horecazaak binnen. Ga bij jezelf na; wat heb je allemaal gedaan voordat je bij dat restaurant naar binnen ging? Heb je online de menukaart gecheckt om te kijken of er wat lekkers tussen zit? Heb je op de sociale media gekeken? Heb je de Google reviews uitgeplozen? Ben je getipt? Of ben je gewoon langsgelopen en zag het er gezellig uit? Dit hoort allemaal bij de communicatie die de zaak zendt. Daarna is het bij binnenkomst niet alleen de geur van vers gebrouwen koffie of de belletjes van de deur die je begroeten; het is de totale ervaring. Het warme licht, de gekozen meubels en de zachte achtergrondmuziek creëren samen een sfeer die je een gevoel van comfort geeft. Zelfs de keuze van kleuren kan onbewust emoties oproepen en je associatie met het merk beïnvloeden.

Online visitekaartje: sociale media en websites

De online aanwezigheid is vergelijkbaar met een tweede locatie van het bedrijf. En een merk dat zijn online aanwezigheid met zorg onderhoudt, laat zien dat het om meer draait dan alleen producten of diensten verkopen. Je leert de persoonlijkheid achter het bedrijf kennen. Online laten zij een glimp zien van de dagelijkse gang van zaken én de visie achter het bedrijf. Oftewel, een online visitekaartje. Vergelijk het met het volgen van iemand waarmee je graag tijd mee doorbrengt. In dit geval is dat een merk waarmee je een band opbouwt in plaats van een persoon.

Consistency is key: marketingcampagnes

Naast de dagelijkse interacties, vertelt een bedrijf ook zijn verhaal door middel van marketingcampagnes. Of het nu gaat om een reclamevideo, een gedrukte advertentie of een online promotie; de boodschap moet consistent zijn met de waarden van het merk. Creativiteit en originaliteit spelen een grote rol bij het succes van zo’n campagne.

 

In een wereld waar consumenten steeds kritischer worden in hun keuzes, is goede communicatie essentieel voor het creëren en behouden van een sterk merkverhaal. Dit gaat verder dan enkel wat er gezegd wordt. Het gaat om hoe het gezegd wordt, waar het gezegd wordt en zelfs over wat er niet gezegd wordt. Zoals je ziet draagt dus elk detail vaneen bedrijf bij aan het verhaal dat wordt verteld, waardoor een blijvende merkbeleving ontstaat in de hoofden van klanten. Neem even een moment om je af te vragen: ben jij je bewust van de kracht van communicatie?

Rebecca Hampel
Jr. PR Consultant
Gerelateerde items
Terug naar overzicht