De Maaskantine brengt Caribische sferen naar de Rotterdamse waterkant

Een gloednieuwe horecazaak openen middenin de coronacrisis doe je niet zomaar. Toch wisten de Rotterdamse ondernemers Ruben Venema en Tjeerd Hendriks binnen een paar weken een veelbelovende horecazaak neer te zetten in het onontdekte De Esch in Rotterdam-Oost. Op donderdag 1 oktober opent de Maaskantine, een nieuw overdekt buitenrestaurant aan het water. De Maaskantine wordt de plek waar de horeca en het stadsleven samensmelten. Met uitkijk op de Rotterdamse Maas, Cajun/Creoolse BBQ gerechten, rum based cocktails, beachclub vibes en een kleurrijk interieur waan je je al snel op vakantie in Zuid-Amerika. En dát in een havenstad. De Maaskantine is tot het einde van het jaar van donderdag tot en met zondag geopend voor borrel en diner.  

Caribische sferen aan de Rotterdamse Maas
Geen Centrum, Noord, West óf Zuid, maar Rotterdam-Oost is een nieuw buitenrestaurant rijker. Van het uitzicht op de Rotterdamse Maas, tot de cocktails en de menukaart: de Maaskantine is de plek aan de Maas waar je spontaan het gevoel krijgt alsof je op vakantie bent. Deze sfeer is mede te danken aan kunstenaar Jelmer Konjo, die de pop-up plek niet zomaar een likje verf heeft gegeven. Het terras heeft door de felle kleurencombinatie een vrolijke Zuid-Amerikaanse uitstraling. Daar mogen de Cajun/Creoolse BBQ gerechten en homemade sauzen van chef-kok Nathan Meyer niet bij ontbreken. Het kleurrijke menu heeft genoeg opties voor zowel alleseters als vegetariërs en vegans. Van Sweet Potato Waffles en Blueberry Ribs, tot Louisiana Crawfish; er is voor ieder wat wils. Niet te vergeten de cocktailkaart in samenwerking met The Rumah. Van Soupe du Jour tot The Rum Smugde; met een beetje geluk geniet je zelfs aan elke tafel van de nazomerse zonnestralen. In de herfst - en wintermaanden is het tevens heerlijk vertoeven bij de Maaskantine door de windschermen en (stoel)heaters.

Rotterdam vanuit een ander perspectief
Een gloednieuwe zaak openen in de coronacrisis is best een risico. Toch hebben eigenaren Ruben Venema en Tjeerd Hendriks binnen een paar weken een veelbelovende horecazaak weten neer te zetten. Met breakfast-diner spot By Jarmusch en WES op hun naam, weten de ondernemers wat werkt én niet werkt in de stad. De Rotterdammers waren het over één ding eens: de stad verdient een plek met een restaurant van kwaliteit, gecombineerd met de sferen van een beachclub. Hendriks zegt: ‘’De Maaskantine is nét iets anders dan we gewend zijn in Rotterdam en biedt daarmee een ander perspectief op de stad.’’ Venema vult aan: ‘’We hebben de rest van het concept voor 2021 zelfs al uitgedacht en dit wordt volgend voorjaar geïmplementeerd. We kunnen in ieder geval verklappen dat we een dakterras en strandje krijgen en we gaan een hele binnenruimte creëren.’’

De Maaskantine is tot het einde van het jaar van donderdag tot en met zondag geopend van 15.00 tot 23.00 uur. Verzekerd zijn van een tafel? Reserveren kan via demaaskantine.nl.

Overige informatie:
De Maaskantine
Plantagelaan 2, 3063 NG Rotterdam
Openingstijden: van donderdag t/m zondag van 15.00 tot 23.00 uur
Social media: instagram.com/demaaskantine | facebook.com/demaaskantine

Joy Struijk
PR-Consultant & Concept Creative
Gerelateerde items
Terug naar overzicht