Diego’s Burgers vezorgt plant-based Chef’s Table pop-up op DGTL festival

Tijdens de 8e editie van DGTL festival in Amsterdam zal chef Diego Buik van Diego’s Burgers een exclusieve, volledig plant-based Chef’s Table pop-up verzorgen. Deze pop-up is tot stand gekomen dankzij Beyond Meat, die samen met Apenkooi events een plant-based foodcourt opent. Zijn signature dish deze dag? De speciaal voor DGTL ontwikkelde Smashed burger. Denk hierbij aan een sappige plant-based patty, gemaakt van Beyond Meat mince, geserveerd op een broodje met tomaat, augurk, lollo bianco, Violife cheddar en uiteraard een goede burgersaus. Finger licking good en guilt-free voor de uitgehongerde festivalbezoeker. Chef Diego vertelt over deze nieuwe samenwerking: “Het is fantastisch om op dit festival mijn steentje te mogen bijdragen voor een duurzamere planeet. In samenwerking met Beyond Meat is deze unieke burger tot stand gekomen en ik kan je vertellen dat hij echt heel erg goed is geworden.”

Live cooking aan de Chef’s Table met Diego
De Chef’s Table op DGTL festival zal tussen 12:30 en 14:30 geopend zijn. Een Chef’s Table is een opmerkelijk concept waarbij gasten een tafel boeken pal naast -of zelfs in de keuken. De chef verzorgt daarbij een speciaal samengesteld menu voor deze gelegenheid. Ook de gasten op DGTL kunnen plaatsnemen aan de Chef’s Table, met een goed uitzicht op de keuken van chef Diego. Hij zal daarbij live zijn nieuwontwikkelde Smashed burgers bereiden en serveren.

Diego Buik
Diego Buik is de chef van restaurant Diego’s Burgers in Rotterdam. Hij heeft niet alleen de prijs van ‘Beste burger van Rotterdam’ op zijn naam mogen schrijven, maar ook het record gevestigd van ‘Duurste hamburger ter wereld.’ Deze burger, gemaakt met bladgoud, kaviaar en kreeft had een prijskaartje van maar liefst €2050 en heeft zelfs de kaart van Burgerhub in Ryiad, Saoedi-Arabië gehaald. Chef Diego staat bekend om zijn experimentele burgers en verrassende smaakcombinaties.

Marthe Oltheten
Copywriter & PR consultant
Gerelateerde items
Terug naar overzicht