Eerste editie Gin & Rum Festival in Scheltema Leiden

Van de klassieke Old Fashioned tot de inmiddels niet meer weg te denken Gin & Tonic. Op de eerste editie van het Gin & Rum Festival in Leiden draait één dag lang werkelijk alles om deze gelijknamige spirits. Op zaterdag 21 maart strijkt het nieuwe festival voor het eerst neer in de voormalig dekenfabriek Scheltema, midden in het centrum van de stad. Bij de entree van het festival krijgen fijnproevers een proefglas waarmee zij meer dan 100 verschillende soorten gin en rum onbeperkt kunnen proeven. Naast de proeverijen doen de bezoekers kennis op tijdens inhoudelijke workshops, maken zij hun eigen cocktails én dansen ze op fijne tunes in de silent disco. Ruik, proef én geniet terwijl je geïnspireerd raakt door de verhalen van gepassioneerde distillateurs en bartenders.

Bijzondere mix op bijzondere locatie
Gin is populairder dan ooit en rum is hard bezig aan haar entree. Dit was volgens medeorganisator van het Gin & Rum Festival, Rick van Bezooijen, reden genoeg om de spirits dit jaar te ‘mixen’ in de line up van het drankfestival: “Met ons festival trekken we nu ook een nieuwe, steeds groter wordende doelgroep aan: de rum drinker. De verkoopcijfers in Nederland laten zien dat juist deze spirits de hardst groeiende categorieën zijn.‘’ De eerste editie van Gin & Rum Festival vindt niet zomaar plaats in Scheltema Leiden; deze bijzondere locatie is hét culturele hart van de stad. Distillateurs, bartenders en fijnproevers komen hier samen om stil te staan bij de cultuur, de geschiedenis en afkomst van de spirits en cocktails. Tussen 15.30 en 21.00 is het elk halfuur mogelijk een workshop bij te wonen waar sprekers in geuren en kleuren vertellen over het productieproces en de ingrediënten van de distillaten.

Een waar gin en rum Walhalla
Van zorgeloos paraderen langs indrukwekkende stands van de distillateurs tot je eigen cocktail maken; de bezoekers van het Gin & Rum Festival worden van 15.00 tot 22.00 uur geïnspireerd door échte gin en rum professionals. Zoals de naam doet vermoeden, kom je hier voor gin en rum, maar uiteraard is er ook gedacht aan de Bob en de liefhebbers die deze dag het liefst zónder alcohol beleven. Zo is er keuze uit diverse virgin cocktails bij elke stand. Even genoeg van het distillaten woordenboek? Een dansje wagen kan in de silent disco waar de dansbare deuntjes door de koptelefoons klinken. Tickets zijn online verkrijgbaar voor 26 euro inclusief boekingskosten. De workshops kunnen voor een zacht prijsje worden bijgewoond middels een reservering via de website. Entreetickets zijn inclusief glas voor het onbeperkt proeven van gin en rum.

Gerelateerde items
Terug naar overzicht