Fresh Sock Club: elke maand verse sokken in de brievenbus

Iedereen kent het probleem: je trekt je sokkenla open en het enige dat je vindt zijn verouderde niemendalletjes; eigenlijk al láng klaar voor de prullenbak. Het is niet alleen een vervelend begin van de dag, maar ook nog eens funest voor het milieu. De breinen achter de ‘Fresh Sock Club’ bedachten hier iets moois op: hét duurzame sokkenabonnement. Als member van de Club ben je altijd verzekerd van een compleet sokkenduo: iedere maand vinden zij immers een opvallend paar op de deurmat zonder dat ze daar iets voor hoeven te doen. Daarmee is het dragen van oude of saaie sokken voorgoed voorbij! De sokkenleveranciers zijn vaak jonge, buitenlandse entrepreneurs met een bijzonder verhaal: vanuit de hele wereld selecteert Fresh Sock Club producenten die sokken produceren die zo lang mogelijk meegaan en – net als zij zelf – duurzaamheid belangrijk vinden.

Een onmisbaar, duurzaam modeaccessoires

Sokken maken de outfit. Van de gekste patronen tot felle kleuren; het tijdperk van een simpele, saaie sok is definitief voorbij. Ook Fresh Sock Club gelooft dat het dragen van opvallende sokken een belangrijk onderdeel voor het creëren van een persoonlijke kledingstijl is geworden. Om die reden werkt Fresh Sock Club alleen maar samen met wereldwijde creatieve entrepreneurs in de sokkenbranche, die opvallende en kleurrijke sokken produceren die zo lang mogelijk meegaan.  Robin Dijksta, co-founder van de Fresh Sock Club vertelt: “De merken die wij selecteren vinden duurzaamheid belangrijk en hebben vaak een bijzonder verhaal. We werken bijvoorbeeld samen met een klein sokkenmerk uit Zuid-Afrika, die hun sokken produceert in de buurt van Kaapstad. Hiermee willen zij zoveel mogelijk jongeren aan werk helpen en leveren daarmee een sterke maatschappelijke bijdrage. Door met hen samen te werken, dragen wij hier ook ons steentje aan bij.”

Oude sokken recyclen

De ambitie van Fresh Sock Club is om voor iedere sok die zij afzetten één sok te recyclen. Om te zorgen dat oude sokken niet bij het huisvuil gedeponeerd worden, voert de Club verschillende acties uit. Zo stuurde Fresh Sock Club al haar members eerder dit jaar de ‘Ouwe Sokken Tas’, welke naast een leuk accessoire ook kan dienen als verzamelplek voor oude en ongedragen sokken. Op deze manier stimuleert Fresh Sock Club haar members om sokken te recyclen en niet bij het afval te dumpen. Om mensen verder te stimuleren, organiseert Fresh Sock Club het hele jaar door verschillende inzamelacties voor oude sokken in grote steden als Utrecht en Den Haag en werkt de Club daarin samen met textielinzamelaar Sympany. De sokken die tijdens een actie opgehaald worden, worden door Sympany gerecycled. Hoe groter de Fresh Sock Club wordt, hoe meer acties zij kunnen doen.

Gerelateerde items
Terug naar overzicht