Rutte stelt jenevervaten beschikbaar voor Grand Prestige bier van Hertog Jan

Voor het derde jaar op rij brengt Hertog Jan een limited edition bier op de markt: De Grand Prestige Vatgerijpt. Dit jaar rijpte het bier van de Limburgse brouwer in geselecteerde vaten van drie Nederlandse jeneverdistillateurs, waarvan Rutte er één is. Met deze unieke samenwerking worden twee eeuwenoude Nederlandse ambachten samengebracht. Naast Rutte stelden ook Hooghoudt en Zuidam jenevervaten beschikbaar. Het speciaalbier is in een beperkte oplage beschikbaar en de drie varianten worden op 16 maart gelanceerd in Arcen.

Een mooie combinatie
Dat Hertog Jan koos voor Rutte als één van de drie Nederlandse jeneverdistillateurs voor deze limited edition is een logische keuze. Rutte laat immers al sinds de oprichting in 1872 haar jenevers op hout rijpen. Het Grand prestige bier van Hertog Jan is gerijpt in vaten van Amerikaans eiken waar Rutte haar gerstemoutwijn in had liggen. Een mooie combinatie, want de moutwijn is enkel en alleen uit gerstekorrels gestookt; hetzelfde graan waaruit het bier van Hertog Jan gebrouwen wordt.

Een hint van sherry en fruit
De Grand Prestige heeft na de rijping een warm, diep aroma met een hint van sherry en fruit. Meester Distillateur Myriam Hendrickx koos van iedere Rutte jenever één karakteristiek ingrediënt dat harmonieert met deze aroma’s: Johannesbrood van de Koornwyn XO, kaneel van de nieuwe Old Tom Genever, oranjebloesem van de Barrel Aged 5 jaar oud, kers van de Paradyswyn en de noten van de Old Simon Genever.

De meesterbrouwer van Hertog Jan, Gerard, heeft ons persoonlijk gevraagd het bier te kruiden. Door onze eeuwenlange ervaring met botanicals is het een prachtige kans om onze kennis eens toe te kunnen passen op bier. We vinden het dan ook een geweldig idee van Hertog Jan om twee historische Nederlandse producten, jenever en bier, te combineren. Ook is het een hele eer om bij te mogen dragen aan deze unieke smaak. ”vertelt Meester Distillateur Myriam Hendrickx.

Gerelateerde items
Terug naar overzicht