In gesprek met Jolijn Egas

Waarom is social media en PR zo belangrijk voor bedrijven volgens jou?

“Tegenwoordig is het als bedrijf cruciaal om jezelf te profileren op het internet. Iedereen zit op social media dus je moet zorgen dat de eerste indruk gelijk goed is. Bepalen wat een bedrijf wil uitstralen en dit door middel van free publicity verspreiden is denk ik de makkelijkste manier om groot bereik te genereren.”

Wat was je eerste grote succes binnen het PR vak?

“Ik zit nog niet zo lang in het PR vak, maar ik vond het wel heel gaaf toen ik mijn eerste klant kreeg, restaurant Vader Kleinjan. Ik heb hen geholpen vanaf de kick-off tot het vertalen van hun verhaal in een content strategie tot het bijhouden van de social media. Als je ziet wat Vader Kleinjan voorheen op social media postte vergeleken met nu zijn ze er zeker op vooruit gegaan.”

Waarom werk je bij Today’s Specials?

“Today’s Specials is de perfecte opstap voor mij geweest om naast en na mijn studie gelijk ervaring op te kunnen doen. Het heeft de Rotterdamse ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit: we zijn allemaal doorzetters en werken hard. Wat werken bij Today’s erg leuk maakt is het diverse klantenbestand: van werken voor een aardbeienmerk tot drankmerken tot restaurants en hotels. Daarnaast is het tof om bij samenwerkingen met kleinere klanten duidelijk verschil te zien in hun groei.”

Wat wilde je vroeger als kind worden? 

“Postbode. Beetje rondlopen en muziekje luisteren.”

Op welk project ben je het meest trots? 

“Ik ben trots op Vader Kleinjan, maar ik denk dat ik nog trotser ben op de projecten voor Ketel 1. We maken mooie content maar duiken ook steeds dieper in op de inhoud en wat we willen bereiken. Dit gaat soms met vallen en opstaan maar dat maakt het ook wel weer leuk.”

Koken of uiteten? 

“Uiteten.”

Welk(e) restaurant(s) zou je als tip geven?

“O’Puanozzo, een pizzeria in Utrecht. In Rotterdam kan je me altijd vinden bij Koekela.”

Jouw geheime talent/een weetje over jou?

“Ik draag nooit dezelfde sokken! Negen van de tien keer heb ik verschillende sokken aan. En ik kan op spitzen dansen.”

Wat is jouw guilty pleasure?

“Het Eurovisie Songfestival, ik kijk van tevoren altijd alle landen nog voordat ze gaan oefenen.”

Gerelateerde items
Terug naar overzicht