Jeneverfestival keert terug in Jeneverhoofdstad Schiedam

Jeneverfestival 2019
Het Jeneverfestival pakt groots uit dit jaar. De Grote- of Sint Janskerk is het podium voor de wondere wereld van jenever, waar distillateurs, bartenders en fijnproevers de liefde van de spirit met elkaar delen. Het Jeneverfestival start zaterdag in het Jenevermuseum met de presentatie van de nieuwe Stokerstrots en de lancering van het nieuwe boek ‘Masterclass: Cocktails’ van Tess Posthumus. Op zondag is er een ‘All-Star jenever-cocktailwedstrijd’ met professionele bartenders. De opening, workshops en masterclasses worden gehouden in het Jenevermuseum en de distillateurs presenteren zich in de Grote- of Sint Janskerk.

Directeur Marjolein Beumer zegt: ‘’We zijn erg blij met de Grote- of Sint Janskerk als extra locatie voor het festival. De combinatie van workshops, rondleidingen, demonstraties en de steeds grotere selectie van jenevers, zorgt voor de ultieme jeneverbeleving. Ons festival vindt ook nog eens plaats tijdens Monumentenweekend en sluit perfect aan op het landelijke thema ‘Plekken van plezier’. We hopen dat niet alleen Schiedam, maar heel Nederland weer trots op zijn jenevers wordt.’’

Organisatie Jeneverfestival
Het Nationaal Jenevermuseum organiseert jaarlijks een drietal evenementen: in het voorjaar Ginfever, in de zomer het Nederlands Jeneverfestival en in december het Stokersfestival. Samen met partners uit Schiedam zijn dit toonaangevende evenementen.

Gerelateerde items
Terug naar overzicht