Microlab Rotterdam biedt ondernemers en MKB dé gereedschapskist voor groei

Slechts één druk op de rode knop verwijderd van een ijskoude fles champagne in de zogeheten ‘dealroom’? Vanaf 16 september kunnen de eerste members van co-working en flexwerkplek Microlab in Rotterdam Building successen direct vieren. Deze nieuwe locatie is namelijk volledig toegespitst op de werknemersbehoeften van nu. Microlab biedt ondernemers en MKB niet alleen werkruimte, maar juist een complete gereedschapskist met tools die normaal gesproken alleen beschikbaar zijn binnen de gevierde multinationals. Van een dealroom tot podcaststudio en storytelling room. Neem daar de members only skybar, de strakke vergaderzalen met catering en een sfeervol, warm en groen interieur bij en je hebt een volledig nieuwe work-experience.

Het nieuwe werken
Vijf dagen per week op kantoor of vanuit huis werken zit er niet meer in. Men werkt liever op locaties die écht aansluiten op werknemersbehoeften. Broers Luuk en Rik Visser voorzagen deze beweging al ver voor corona en openden in 2016 Microlab Eindhoven. De co-working- en flexwerk space waar sociaal ondernemerschap centraal staat, telt inmiddels 230 bedrijven en 900 medewerkers. Naast ruimte voor inspiratie, motivatie en ondersteuning heeft Microlab een maatschappelijke betekenis. Zo organiseren members evenementen die bijdragen aan de samenleving, oplossingen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en programma’s voor afgestudeerden die een onderneming willen starten.

Stad in een stad
Om meer ondernemers en het MKB te ondersteunen bij groei en ontwikkeling en maatschappelijke impact te hebben op meerdere grote steden, bouwt Microlab aan een ‘stad in een stad’ in Rotterdam. Microlab Rotterdam opent gefaseerd. De eerste, en direct hoogste, etage met uitzicht over de havenstad is inmiddels voor meer dan een derde verhuurd aan zes Rotterdamse MKB-ondernemingen. Ondernemer Piet van Brummelen van Vrij in Vorm vertelt: "Microlab is een inspirerende werkplek midden in de stad. Je merkt dat er zodanig veel aandacht en energie in de workspace is gestoken dat huurders het ultieme werkgenot kunnen ervaren." Vanaf 1 november volgt iedere maand een nieuwe etage. Geïnteresseerden kunnen een rondleiding inplannen via de website rotterdam.microlab.nl.

Chiara Izelaar
PR Consultant & Copywriter
Gerelateerde items
Terug naar overzicht