Nieuwe woonwijk aan het vaarwater van de Rotterdamse Schie

Deze week is de start verkoop van ‘De Schiewerf’: 39 nieuwe royale woningen in Rotterdam. De nieuwe woonwijk onder de rook van Rotterdam is de aangewezen plek voor jonge gezinnen om zich te vestigen omringd door water en natuur. Geïnteresseerden kunnen zich tot 9 oktober inschrijven voor de royale woningen van maar liefst 150 tot 185 m2 aan de Zestienhovensekade.

De Schiewerf
De Schiewerf telt 39 grondgebonden royale woningen. Hiervan zijn 18 woningen gesitueerd aan de Zestienhovensekade en 21 woningen aan het vaarwater van de Rotterdamse Schie. De 39 woningen zijn onderverdeeld in drie verschillende woningtypes en twee specials. Alle met een eigen identiteit, wat zorgt voor een gevarieerd en aantrekkelijk gevelbeeld.

Huisje, tuintje, sloepje
Achttien woningen worden pal aan het vaarwater van de Rotterdamse Schie gerealiseerd. Toekomstige bewoners kunnen zodoende heerlijke tochten over de Rotterdamse wateren maken. Voor twee van de gelukkige kopers wordt het wonen op De Schiewerf wel héél aangenaam gemaakt: zij maken namelijk kans op een AW16 sloep. De winnaars worden bij start bouw bekend gemaakt.

Rotterdamse Marmer Industrie
De Schiewerf wordt gebouwd waar ooit de Rotterdamse Marmer Industrie de marmer en natuursteen verwerkte. De gevels van Rotterdamse iconen als de Bijenkorf, het Hilton en De Doelen zijn hier gehouwen. Als verwijzing naar dit rijke verleden krijgen de woningen onder meer een huisnummerplaat in travertin en worden de woningen voorzien van travertin ornamenten.


Gerelateerde items
Terug naar overzicht