‍Rotterdamse ondernemers met ballen

Verse soepen, DRIVE-THRU & fleurige kunstwerken

Week 15: #stayhome #socialdistancing en #coronacrisis maken deze week plaats voor positive vibes. Of dat nou aan de lentekriebels ligt of aan de jaloersmakende skills van de Rotterdamse ondernemers; de leukste ideeën verschijnen op mijn timeline. Deze week belicht ik drie initiatieven waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Zo heeft fotograaf Jos Kottmann zijn passie gevonden in het bereiden van huisgemaakte soepen, introduceert by Jarmusch dit Paasweekend haar eigen drive-thru en fleurt Rotterdam op met bloemenkunst.

SOEP van JOS
Als je het mij vraagt, is Rotterdammer Jos Kottmann het typische voorbeeld van een omdenker met ballen. De professionele fotograaf - onder andere bekend van een van mijn favoriete tafelboeken ‘DJ Faces’ – heeft zijn nieuwe passie gevonden. Jos kan momenteel geen geld verdienen met fotografieklussen en besloot het over een andere boeg te gooien: SOEP van JOS. Van een romige Tom Ka Kai en gevulde linzensoep, tot een traditioneel uiensoepje. Elke dag heb je keuze uit twee verschillende soepen, bereid met verse en lokale producten en verpakt in gerecycled kartonnen bekers. Bestellen voor dezelfde dag moet voor 11.00 uur en voor de dag daarna na 11.00 uur. Mocht je in (de omgeving van) Rotterdam-Hillegersberg wonen, ga dan vooral niet in de rij van de supermarkt staan en je tik 1L soep af voor 8,50 euro. Jum!

Wake up and drive: DRIVE-THRU by Jarmusch
De dag beginnen met een stevig ontbijt is het beste wat er is. Onze buurman By Jarmusch deelt deze gedachte en zorgt dat het nóg makkelijker is om je favoriete ontbijt af te halen. Dit Paasweekend tovert de breakfast-diner spot de Expeditiestraat om tot echte drive-thru. Geniet van de classic American pancakes, quiches en verse sapjes. En dat op je eigen vertrouwde autostoel. Benieuwd naar de rest van het afhaalmenu en de openingstijden? Check dan de Facebook & Instagram Stories via @byjarmusch. Trommel je quarantaine buddy op en maak samen het leukste ritje van het weekend!

Bedankt voor die bloemen
Bloemetje hier, plantje daar. Ik ben vast niet de enige die de tuin en huiskamer een ‘groene make-over’ wil geven. Dat het idee van de Rotterdamse ondernemers ‘Bedankt voor die bloemen’ mijn aandacht trok, is dan ook geen verrassing. Met deze kleurrijke actie maken vier Rotterdamse vrouwen – samen met 26 andere kunstenaars, illustratoren, schrijvers en fotografen - een ode aan de bloem in de vorm van een print. Een deel van de opbrengst van deze prints gaat naar de Westlandse bloemenkwekers, die het momenteel allesbehalve makkelijk hebben door de grote hoeveelheid bloemen en planten die belanden op de stort. Voor maar liefst 49 euro heb je al een hoog kwalitatieve en gelimiteerde print in A4-formaat in je huis hangen, waarvan 10% naar de kwekers gaat. Kan jouw kamer dus ook wel een fleurige touch gebruiken? Bestel dan je favoriete print via bedanktvoordiebloemen2020.nl.

Joy Struijk
PR -Consultant & Content Creative
Gerelateerde items
Terug naar overzicht