SpeedComfort gaat deze winter de strijd aan met hoge energierekening

Het stookseizoen komt er weer aan. Tot een jaar terug geen standaard onderwerp van gesprek. Maar na een winter met dikke truien op de bank en hoge naheffingen is het een niet te vermijden discussiepunt. Een ambitieus Nederlands bedrijf ontwikkelde een innovatief product om bij te dragen aan een betere wereld én aan lagere energiekosten. Ze ontwikkelden SpeedComfort: een mobiele oplossing die de radiatoren in huis zuiniger maakt. De warmte wordt door kleine ventilatoren beter door de ruimte verspreid waardoor de kamer sneller op temperatuur is en bovendien comfortabeler aanvoelt. Gevolg? De thermostaat springt sneller uit en dus wordt er minder gas verbruikt.

Energie blijvend hoog geprijsd

Het prijsplafond van de overheid vervalt op 31 december 2023 terwijl de energietarieven gelijk blijven of zelfs stijgen.* We kunnen er dus vanuit gaan dat we weer flink gaan betalen aankomende winter, waarmee de vraag naar besparende maatregelen groeit. SpeedComfort werkte hard aan de oplossing. Een makkelijk te plaatsen product en toegankelijk voor iedereen: koper, huurder, techneut of leek. Een SpeedComfort is eenvoudig aan te schaffen en in twee minuten geplaatst. Met een magneet klik je de ventilator onder de radiator vast. Vervolgens stop je de stekker in het stopcontact en is het systeem klaar voor gebruik, letterlijk kinderspel. Gebruikers besparen tot wel 22% op hun gasrekening. Daarnaast heeft het product een verwachte levensduur van 40 jaar en wordt deze standaard geleverd met 10 jaar garantie. 

Radiator ventilator SpeedComfort

SpeedComforts bieden een laagdrempelige manier om flink te besparen. De SpeedComfort gaat vanzelf aan als de radiator aanslaat en past op vrijwel ieder type radiator, zonder ingewikkelde bedieningsapps. Bovendien is het stroomverbruik extreem laag. Zo is een snelle besparing te realiseren zonder ingrijpende (isolatie-) verbouwing. SpeedComfort is ook voor huurders een goede (en mobiele) oplossing om te besparen op energie, want bij een verhuizing neem je ze gewoon weer mee.

Klimaat positief ondernemen

Bij SpeedComfort staat duurzaam ondernemen hoog op de agenda. Er wordt geen plastic of opvulmateriaal gebruikt bij de verpakking en de onderdelen zijn waar mogelijk lokaal ingekocht. Als het kan worden onderdelen per trein vervoerd om het milieu zo min mogelijk te belasten. De kwaliteit van de radiator ventilatoren is bovendien zo hoog dat het product tot wel 40 jaar meegaat. SpeedComfort werkt daarnaast samen met Eden Reforestation Projects en gaat dit jaar ruim 300.000 bomen planten in het gevecht tegenklimaatverandering.

Sociaal ondernemen

De assemblage van de SpeedComforts wordt gedaan door collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt. Geheel afgestemd op ieders behoefte is er een rol in het productieproces gecreëerd, van prikkelarm monteren in een aparte ruimte, tot zo afwisselend mogelijk aan het werk zijn. SpeedComfort wil met het verstrekken van dit werk bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van al deze medewerkers.

*bron: Energievergelijk.nl

Marthe Oltheten
PR Consultant & copywriter
Gerelateerde items
Terug naar overzicht