Stichting N8W8 R'dam wint Rotterdamse Poetsprijs 2022

Op 24 maart reikte Rik Visser onder leiding van presentator Sander de Kramer 25.000 euro aan huisvesting uit aan Stichting N8W8 R'dam. N8W8, een initiatief van cultuur ondernemer en docent aan de Willem de Kooning academie Thys Boer, mag zich voorlopig gratis vestigen in co-workingspace Microlab in het Rotterdam Building, aan de Aert van Nesstraat. Ook mag N8W8 R'dam gratis gebruik maken van de expertise van de andere ‘members’ in het gebouw, bijvoorbeeld voor rechtshulp, huisstijlvormgeving of marketingadvies.

Over N8W8
De stichting N8W8 R'dam werkt aan een bruisend en voor iedereen veilig toegankelijk nachtleven in Rotterdam en zette tijdens de coronapandemie het nachtleven weer in de aandacht met hun Unmute-demonstraties. N8W8 R'dam adviseert en probeert samenwerking en kennisdeling in de stad te bevorderen. Daarnaast hebben ze in de afgelopen 2,5 jaar tijd 4 demonstraties georganiseerd om de nijpende situatie van de nachthoreca bij een breed publiek aan te kaarten. N8W8 R'dam werkt intensief samen met verschillende afdelingen van de gemeente Rotterdam en is de stichting initiatiefnemer van de Dutch Nighttime Alliance (DNA) en Global Nighttime Community.  “We zijn enorm blij met deze prijs en de timing is perfect!", aldus Thys Boer. “We hopen in Microlab te kunnen leren van de interessante mensen die er al gevestigd zijn en geïnspireerd te worden voor nieuwe ideeën. Ook brengen we een hoop energie en ervaring mee waar we onze buren in Microlab mee verder kunnen helpen.”

Juryrapport
Eigenaar van Microlab Rik Visser was met zijn jury onder de indruk van de club: "N8W8 heeft een soort underdog positie. Het nachtleven wordt weinig serieus genomen en sterk ondergewaard door politiek en ambtenarij. Dit herkennen wij ook van de maakindustrie, waar wij ons al jaren voor inzetten. Ooit begonnen we tenslotte als openbare houtwerkplaats. Wij zijn supertrots en blij dat Thys met N8W8 naar Microlab Rotterdam komt."

Over de Poetsprijs
In totaal ontving Microlab 69 inschrijvingen voor de Poetsprijs, die werd uitgeschreven om meer sociaal ondernemers aan te trekken voor de co-workinglocatie. Van stadsvergroeners tot schapenwolverwerkers en cultuurondernemers. Vijf ondernemers met het juiste DNA mochten hun bedrijf pitchen op het event op 24 maart dat werd gepresenteerd door Sander de Kramer. De jury bestaande uit o.a. Eva Rookmaker (podcastmaker), Leyla Bozkurt (advocaat) en eigenaar Rik Visser koos N8W8 R'dam als de gelukkige ondernemer die zich ‘25.000 euro lang’ gratis mag huisvesten in het gebouw. "De jury heeft N8W8 gekozen omdat zij een sterk lokaal Rotterdamse insteek hebben en daarmee Microlab meer verbinding met de stad geven. Daarbij denkt de jury dat N8W8 veel profijt kan hebben van de andere ondernemers in de community.”

Liselore Holman
sr PR Consultant
Gerelateerde items
Terug naar overzicht