Viltstore combineert milieubewust kopen met design in kunstwerken van gerecyclede PET-flesjes

Een fraai kunstwerk aan de muur en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzame wereld: dat kan vanaf vandaag met de toffe designs van Viltstore. Viltstore designs worden in eigen productieruimte gemaakt van gerecyclede PET-flesjes. Van tropische bladeren tot 3D dierenfiguren en abstracte exemplaren. De kleurrijke wandpanelen geven een touch up aan ieder interieur. Van kinderkamer tot werkkamer en van restaurant tot hotellobby. Een fijne bijkomstigheid? De kunstwerken zijn akoestisch dempend.  

Milieuvriendelijke kunst  

Rekening houden met mens, milieu en maatschappij. Een belangrijke én noodzakelijke trend. Vaak wordt printen ontmoedigd, afval gescheiden, energie bespaard, elektrisch gereden en duurzaam gegeten. Volgens Niels Frenk, co-founder Viltstore, is er op een geheel ander vlak ook winst te behalen. Namelijk op het gebied van gerecyclede kunst. “Kunst van PET-vilt was eigenlijk een spontaan idee. Ik vroeg me af waarom er zo weinig met dit materiaal wordt gedaan, terwijl er talloze mogelijkheden zijn.” Nu er steeds meer waarde wordt gehecht aan ‘thuis’, is dit het juiste moment om betaalbare én duurzame kunst voor consumenten te lanceren.  

Scandinavische touch up 
De woonkamer verdient een touch up. De werkplek is toe aan een eyecatcher. De kinderkamer kan wel wat kleur gebruiken. Viltstore werkt samen met uiteenlopende designers – waaronder grafisch ontwerpers, illustratoren en interieurstylisten – om verschillende designs te ontwerpen. De kunstwerken zijn verschillend, maar hebben gemeenschappelijke delers. Zo zorgen de panelen voor moderne look. Alle producten zijn akoestisch dempend en geluidsabsorberend tot NRC 0.85, onderhoudsvriendelijk én vochtbestendig. Dit zorgt ervoor dat de exemplaren kleur- en slijtvast zijn. Viltstorekunst is niet alleen een duurzame investering voor de planeet, maar ook voor ieder interieur.  

Over Viltstore  

Bijdragen aan een schonere wereld en verduurzaming van de samenleving. Dat doet Viltstore met unieke en duurzame kunstwerken van PET-vilt. Zo zwerft er steeds minder plastic rond in de natuur, en krijgt dit afval een tweede leven. PET-vilt van Viltr is immers milieuvriendelijk en duurzaam. Het materiaal heeft een warme uitstraling en unieke touch. PET-vilt heeft uitstekende akoestische eigenschappen en kan op talloze manieren worden verwerkt. Daarom werkt Viltstore nauw samen met designers voor uiteenlopende exemplaren. Naast een breed portfolio, lijnen en vele designs, maakt Viltstore kunstwerken op maat. Voor thuis, maar ook voor kantoor, horeca, hotels en scholen.  

Liselore Holman
PR Consultant
Gerelateerde items
Terug naar overzicht