Welzijnsorganisatie wmo radar brengt leeftijdsgenoten samen om eenzaamheid aan te pakken

Sociale verwachtingen, lichamelijke veranderingen en een grotere afstand ten opzichte van ouders. Dit zijn de grootste oorzaken van het feit dat een grote groep Nederlandse jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich eenzaam voelt. De gevolgen van eenzaamheid worden vaak onderschat: eenzaamheid kan leiden tot depressies, verminderd cognitief functioneren en suïcidale gedachten. De Rotterdamse welzijnsorganisatie wmo radar zet zich in om eenzaamheid onder jongeren aan te pakken. Om een plek te creëren waar eenzame jongeren terecht kunnen slaat wmo radar haar handen ineen met Stichting Join us. De samenwerking gaat in maart van start: drie groepen jongeren krijgen begeleiding om sociaal sterker te worden. Wmo radar nodigt alle Rotterdamse jongeren uit om zich aan te melden en in contact te komen met leeftijdsgenoten.

Sociale weerbaarheid
Van samen gamen tot films kijken en een stukje wandelen: het nieuwe project brengt jongeren die het lastig vinden om in contact te komen met leeftijdsgenoten samen. Gedurende het project ontmoeten jongeren elkaar iedere twee weken bij Stichting WORM, om activiteiten te doen en deze te organiseren. Zes jongerencoaches vanuit wmo radar begeleiden de jongeren gedurende deze bijeenkomsten bij het verbeteren van sociale vaardigheden en het versterken van het denkbeeld van de jongeren. Op deze manier gaan Rotterdamse jongeren sociaal weerbaar de toekomst tegemoet.

Alle jongeren mogen zich aanmelden
Join us Rotterdam start op 5 maart met een groep voor jongeren tussen de 18-25 jaar. De tweede groep in dezelfde leeftijdscategorie start op 12 maart. Tot slot komt er in Rotterdam een groep voor jongeren tussen de 12-18 jaar. Deze groep start op 11 maart. Alle bijeenkomsten duren van 18:30 uur tot 21.30 uur en vinden plaats bij Stichting WORM aan de Boomgaardsstraat 71. Deelname aan Join us is gratis. Jongeren die zich willen aanmelden, nieuwsgierig zijn naar meer informatie én ervaringsverhalen van jongeren kunnen terecht bij projectbegeleider Dinja Horsting: dhorsting@wmoradar.nl.

Over wmo radar
Wmo radar werkt dagelijks aan de nieuwe samenleving; een samenleving waarin we klaarstaan voor elkaar. Door bewoners, bedrijven en organisaties in Rotterdamse wijken aan elkaar te verbinden wordt er een betere omgeving gecreëerd waarin iedereen meetelt, meedoet én van betekenis is.

Over Join us
Stichting Join us heeft als missie eenzaamheid onder jongeren tussen 12 en 25 jaar terug te dringen. Join us streeft naar een samenleving waarin alle jongeren erbij horen en zichzelf zijn in contact met anderen. Door middel van bijeenkomsten worden jongeren samengebracht en geholpen om op een krachtige en positieve manier sociaal redzaam te worden. Join us heeft hiervoor een methodiek ontwikkeld die in samenwerking met welzijnsorganisaties wordt toegepast.

Gerelateerde items
Terug naar overzicht