Wise: het eerste platform voor het boeken van een inspirerende werkplek in de horeca

Voor de coronacrisis fungeerde de horeca voor velen al als het verlengstuk van de kantoorruimte. Nu werkend Nederland ervaart dat werken buiten kantoor soms efficiënter is, is de verwachting dat in de toekomst steeds meer mensen vanuit de horeca zullen werken. Wise is het eerste platform voor het zoeken en boeken van een inspirerende werkplek in de horeca. Wise verbindt de toenemende groep thuiswerkers met de horeca via een gebruiksvriendelijke app. Florien Smits, co-founder Wise, vertelt: “De werker heeft straks drie werkplekken: thuis, op kantoor en in de horeca.” Waar het voorheen lastig was om een fijne werkplek te vinden met goede WiFi, voldoende stroompunten en lekkere koffie, biedt Wise straks de beste en meest gastvrije werkplekken in de randstad. Gebruikers kunnen via de app snel en gemakkelijk een plek zoeken, reserveren en betalen, waardoor (flex)werkers altijd verzekerd zijn van een deeltijd werkruimte met de benodigde faciliteiten. Bekende horecazaken als Teds, Weena, Mooie Boules, Anne & Max en Yoghurt Barn zien de groeiende work from anywhere beweging en hebben zich al aangesloten bij Wise.

Work from anywhere
Met 10 jaar ervaring in hospitality en coworking, willen Roos Zondervan en Florien Smits deze branches met elkaar verbinden. Toen Roos en Florien elkaar spraken tijdens een werksessie in een lunchzaak, liepen ze tegen dezelfde problemen aan. De WiFi-verbinding werkte niet altijd even soepel en het snoer van de oplader was net niet lang genoeg om het stopcontact te bereiken. Bovendien bleven ze uit schuldgevoel maar consumeren. Ze besloten hun eigen probleem op te lossen én de hospitality en coworking met elkaar te verbinden en bedachten een platform waar werkers een inspirerende horecawerkplek kunnen zoeken en boeken. Inclusief deugdelijke WiFi, voldoende stroompunten én goede koffie. "De behoefte aan deze mogelijkheid blijkt immers groot.", licht Smits toe. "Anno 2021 willen we onze eigen werktijd, -taak en -plaats bepalen. Niet gek, gezien meerdere onderzoeken uitwijzen dat er minder sprake is van stress onder werknemers die hun werk op verschillende locaties uitvoeren." Tevens blijkt dat meer flexibiliteit en autonomie in directe verbinding staat met een betere mentale gezondheid. Tot slot zorgen uiteenlopende (flex)werkplekken voor meer creativiteit- en productiviteit.

Optimale werk-privébalans
Om de werk-privébalans van de moderne werker optimaal te faciliteren, wil Wise samenwerken met honderden gastvrije locaties. Naast de horeca gaan Roos en Florien ook met de culturele sector in gesprek. Van musea tot theater en bijzondere architectuur. "Het is onze droom dat de kenniswerker straks zijn werkdag start met een goede kop koffie in een leuk café, een brainstormsessie host in een inspirerende interieurwinkel en de dag afsluit met een kunstexpositie in een museum.", zegt Roos. Met inspirerende locaties, optimale werkfaciliteiten en een verzekerde deeltijd werkplek, is Wise dan ook de onmisbare, derde pilaar binnen het work from anywhere domein.

Over Wise
De ‘work from anywhere’ beweging zet zich in een rap tempo voort. Om deze beweging een platform te bieden, brengt Wise de laptopgebruiker, oftewel moderne werker, in verbinding met de horeca- en cultuursector. Via het innovatieve platform vindt, boekt en betaalt men op basis van een vast uurtarief een werkplek met de benodigde faciliteiten. Op deze manier brengt Wise twee branches duurzaam samen én stimuleert het platform een gezonde werk-privé balans voor de gebruiker.

Meer informatie
www.choosewise.co
Chiara Izelaar
Client manager - PR consultant
Gerelateerde items
Terug naar overzicht