Padelife
De vraag van de klant

Het is oktober 2021 als de nieuwbakken sport ‘padel’ als een ware tsunami over Nederland raast. Padelcentra schieten als paddenstoelen uit de grond en de sport wint dagelijks aan nieuwe fans. Ook sport- en beweegcentrum Rottemeren ziet kansen in het ontwikkelen van een padelcentrum in de voormalige tennishal Bleiswijk. De hal wordt voorzien van 6 panaromabanen en een horecagelegenheid. Today’s Specials wordt benaderd voor een succesvolle introductie van Padelife in de media.

Wat hebben we gedaan?

·        Brainstorm hosten op locatie met de klant

·        Communicatieplan: strategiebepaling, vaststellen doelgroep, kernboodschap, inzet communicatiemiddelen

·        Fotoshoot en beeldbank creëren

·        Opzetten social media: Instragram & Facebook

·        Contentcreatie: activatie social media kanalen

·        Regionaal perstraject voor veel free publicity

·        Online advertenties om opening te promoten

We duiken eerst in de wereld van padel. Research dus. Waar komt het vandaan, wat doet het in Nederland en waárom is het zo populair? En we spelen een potje met de opdrachtgever. Om het écht goed te snappen moet je het ook even voelen uiteraard. De verslavende werking hebben we meteen door. We ontdekken wie de doelgroep is en dat je padel vaak ‘erbij’ doet. Als je al sportief bent, wordt het vaak je tweede sport.

De bouw van het centrum is nog in volle gang als we starten met de PR van het project. We kunnen dus nog niet veel laten zien, maar gaan de regio wel warm maken met een mooi persbericht. We krijgen meteen goede reacties:

·        een aantal 1 op 1 publicaties de regionale pers zoals AD Rotterdams Dagblad, Indebuurt en de Havenloods.

·        een grote interview aanvraag voor een mooi portret in het Algemeen Dagblad

·        bezoek van RTV Rijnmond voor een liveradio-interview en tv-opnamen.

Ondertussen starten we de social media op. We organiseren een fotoshoot zodra het blauwe tapijt ligt, schrijven bijpassende content en het Instagram account begint te groeien. This feels good! Mede door de inzet van advertenties groeit het bereik enorm. Na een korte sluiting vanwege een lockdown is Padelife nu officieel open en klaar om de enthousiaste regio groot Lansingerland te ontvangen.


Meer informatie over Padelife via: www.padelife.nl

OOK ZO’N VRAAGSTUK?
Neem contact op met
!
Gerelateerde Items
Terug naar overzicht